Vissza a lap tetejére

Gallery MAX

Információ

2. emelet / 213

Hétfő - Szombat: 10:00 - 20:00
Vasárnap: 10:00 - 19:00

Különleges adottságú galériatér, ahol a kortárs művek közel 400nm-en, kompromisszumok nélkül, optimális feltételek között mutatkozhatnak be, sugározhatják üzeneteiket.
 
A Gallery MAX a jelenkor hazai művészetének legjavát mutatja be hónapról hónapra cserélődő nagyszabású kiállításain. Ugyanakkor nem zárkózik el attól sem, hogy külföldi alkotók, csoportok, művészeti irányok bemutatásával időről időre összevetésre teremtsen alkalmat, s ezzel a mai magyar művészet nemzetközi térben elfoglalt helyét is újraértelmezze. Kortárs galéria. Fontos tudni azonban, hogy kortárs nem egyenlő pusztán azzal, ami mai. Kortárs nem ugyanaz, mint ez évi, mostani. Kortás művészet az, ami a jelenkor érvényes művészeti formanyelvén, anyag és médiahasználatával, a minden más történelmi korszaktól megkülönböztethetően mai társadalmi, érzelmi, hitbéli, érzéki, gazdasági, lelki, művészeti és filozófiai kérdésekre reflektál. A Gallery MAX nem is kizárólag kiállítótér. Klasszikus értelemben vett kortárs galéria, amely szakmai építkezését a működési körébe vont művészkör menedzselésével tervezi megvalósítani.
 
A MaxCity-vel együttműködésben létrejövő Gallery MAX erőteljes, impulzív helyszín, a kiállításokon túl, számos fesztiválszerű alkalmi, pop-up és outdoor esemény szerepel a galéria tervei között.
 

Aktuális kiállításunk:

SSH! Graffiti. Streetart. Kortárssh.

2022.07.21-én megnyitotta kapuit a Gallery MAX legújabb kiállítása "SSH! Graffiti. Streetart. Kortárssh." címmel.

A tárlat a graffiti és streetart kortárs művészetekre gyakorolt hatását járja körül. A Graffiti szubkultúra hatalmas, organikusan fejlődő, univerzális platform.

A műfaj és benne minden alkotó, behatárolhatatlan, ösztönös, integráns individuum. Egyéni és egyedi történetek, inspirációk sokaságának hordozója. Egyszerre van jelen a vidékeken és a nagyvárosokban, titokban férkőzik be a tudatalattinkba. Bárki számára hozzáférhető, érthető, a maga módján könnyen e sajátos világ részesévé válhat.

Divatjelenségként és szubkultúraként a nyugati világban az 1960-as évektől terjedt el, bár a korai street art példái már Brassai "Párizs, éjszaka" című albumában megjelentek, s tudjuk, a Pasquino szoboralakján ilyen utcai kommunikáció már az antikvitásban is létezett, Rómában. Az 1980-as években Basquiat és Keith Haring emelték a műfajt az egyetemes képzőművészet szintjére. Magyarországon a rendszerváltás után, az 1990-es években élte fénykorát. Azóta is folyamatosan korrelál a képzőművészettel és egyre nagyobb hatást gyakorol az alkalmazott művészetekre.

Kattints és járd be a tárlatot online, virtuális sétánkon!A Gallery MAX "SSH-Graffiti.Streetart.Kortárssh." kiállítás szerveződő anyaga nem archaizál, nem tematizál, csupán jó ízűen válogat, esztétikus sokszínűséget mutat.

Néhány érdekes “történet” amely jól illusztrálja a műfaj meghatározó szerepét a kortárs vizuális kultúrában. Bemutatja hogyan fejlődhet a serdülőkor ösztönös lázadása, üzenni akarása művészetté vagy akár hivatássá.

A tárlat több, mint 20 kortárs művész alkotásait mutatja be egy hónapon keresztül, arra ösztönözve a látogatókat, hogy legalább 30 percet töltsenek el (ülve, állva, vagy akár jógamatracon) a különböző alkotások, digitális munkák és fényinstallációk által bevilágított kiállítóteremben, melyben a látogatók egy egészen új érzékeléssel találkozhatnak a fény és színek világában.  

 

Korábbi kiállítások:

Függöny (2022)


Magyar géniusz: Friss! (2021)A test ördöge / The Body's Demons - kiállítás 18-as karikával (2021)
Magyar géniusz (2021)Art City (2020)

NŐI (ir)REALITÁSOK (2020)Titkos kert (2020)Forgalmazott brandek

-


Vissza
EN