Vissza a lap tetejére

Szürke-sárga színek a lakberendezésben

Kategóriák

2021.02.22.

Költözöl vagy csak újra gondolod? Díszíted vagy éppen hogy egyszerűsítenéd?

Mindegy, lényeg, hogy foglalkoztat a tér, ami éppen körülvesz. Tarts velünk újonnan induló sorozatunkba, ahol a Lakberendezők Országos Szövetsége választott lakberendező szerzői vezetnek végig minket hétről hétre a színek, trendek és stílusok tematikáin!


Szerző: Csorba Tünde lakberendező

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2021-ben az év divatszínei a 13-0647 számú Illuminating és a 17-5104 számú Ultimate Grey, melyek magyarul fényt árasztót és alapvető szürkét jelentenek.

A páros szürke tagja egy tökéletesen semleges árnyalat. A természetben megtalálható például a kavicsok, sziklák színében. Háttérként remekül funkcionál, mivel minden más színt erősít. A nevének megfelelően biztos alapot ad.


Fotó: Larsen Fabrics

A páros sárga tagja egy meleg és erőteljes szín, ami pozitív hatásával felvillanyozza a teret és vidámságot csempész a hétköznapokba. A szürke mellett különösen erőteljesnek tűnik, holott valójában nem túlzottan élénk árnyalat.

Mindkét szín közepesen sötét, ami nagyon jól hasznosítható a lakberendezésben. Fehérrel kiegészítve őket visszafogottabb hatást érhetünk el. Azonban egy kevés feketét hozzájuk adva tovább erősíthetjük a sárga szín fényhozó hatását.


Fotó: Harlequin Fabrics

A kettő kombinációját bátran használhatjuk például konyhában, otthoni irodában, nappaliban vagy akár gyerekszobában is.

Kérd lakberendező segítségét, hogy otthonodban stílusosan jelenjenek meg a 2021-es év színei.


Fotó: ​Cuckooland

Borítókép: Furniture and Choice

Lista kép: Iconic Lights

Vissza
EN