Az Eames Office a neves tervezőpáros, Charles és Ray Eames műhelye, amely az 1940-es évek közepétől az 1980-as évekig működött. Charles és Ray Eames olyan ikonikus bútorok, építészeti elemek és dizájnok létrehozásában jeleskedtek, mint például a Lounge Chair és Otoman, az Eames BSW szék és a Plywood Group székek. Az Eames Office széleskörű művészeti és dizájntevékenységet folytatott, beleértve a filmgyártást, installációk létrehozását és az oktatást is.

Miután először együttműködtek a különleges F&F Reebok Club C modellen 2021 szeptemberében, a Reebok és az Eames Office egy egész sor crossover cipőt hozott létre, beleértve a "Fiberglass" kollekciót, az Eames Office ihlette Reebok Classic Leather cipőket és még sok mást. Most a duó bejelentette harmadik és egyben utolsó közös projektjüket, amely három különféle modellben ünnepli Charles és Ray Eames esztétikáját.

A Reebok x Eames Classic Nylon egy uniszex változatát kínálja a Reebok meghatározó Classic Nylon cipőjének, ahol az Eames feliratok a tervező saját színeiben jelennek meg. A dizájn magába foglal egy különleges Eames talpbetétet és nyelvcímkét is, mindezt egyedi Eames dobozban, öt fűzővel.

A Reebox x Eames Instapump Fury 95 pedig ötvözi a cipő klasszikus formáját az Eames tervezők kreatív víziójával, megemlékezve az általuk tett hozzájárulásra az IBM pavilonjához a 1964-es Világkiállításon. A cipőn Eames címkés sarokkal rendelkezik, valamint egyedi Eames talpbetéttel a maximalizált kényelem érdekében.

A kollekciót a Reebok x Eames - Beatnik zárja, amely átalakítja a jellegzetes sziluettet az Eames által alkotott Crosspatch mintákkal, melyek az Eames Office archívumából származnak. Az egyedi talp a tervezők sajátos kézműves munkájára reflektál, ráadásul minden párt egyedi dobozban kínálnak a gyűjtők számára.

Forrás: HYPEBEAST