Nem tudod, mivel dobd fel a nyarat? Van egy jó tippünk! Pécs idén nyáron a street art és urban art kedvelőinek legforróbb szpotja lesz! Május 30. és szeptember 22. között a városban járva betekintést nyerhetünk az utcai művészet legjavába.

Nem akármilyen eseményre számíthatunk, hiszen a Zsolnay negyedben, az m21 Galériában és a további városi helyszíneken olyan neves alkotók műveit csodálhatjuk meg, mint Nuno Portugáliából, Millo Olaszországból, Julien Casabianca Franciaországból, Christian Boehmer és Adultremix Németországból, valamint Erell, Jana & JS, NDZW, Lost Optic vagy éppen Zeus Salas, a Yasha Young Projects alkotói közül. Különleges figyelmet érdemel a Société Réaliste művészkollektíva is, akik a társadalmi nyilvánosság jeleinek gyűjtésével és átértelmezésével hoznak létre lebilincselő műveket.

A hazai street art szcéna sem marad el: Fork Imre, Fat Heat, Fsing, Gospe, MNU, Napush, Shit Shot és Void képviselik a magyar vonalat. Ők mindannyian hozzáadják a maguk utánozhatatlan stílusát a kiállításhoz, és ettől lesz ez a rendezvény igazán különleges. A művészi sokféleség, az underground mozgalomból fejlődő kreatív aktivizmus izgalma és a hip-hop közeg laza, könnyed atmoszférája garantáltan kihoz a hétköznapok mókuskerekéből.

És hab is lesz azon a bizonyos tortán: a festések mellett az eseménynek gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, különféle előadások és tárlatvezetések, valamint zenei aláfestések adnak sajátos ízt. Ez aztán a kulturális koktél, egyenesen az utcáról!

És hogy hogy jön a képbe a MaxCity? Mivel a karakteresség, a szabad önkifejezés és az egyediség számunkra is kiemelten fontos, ezért a street art alkotók közül Millo-nak és Erell-nek a MaxCity lett a magyarországi kulturális nagykövete. Szóval, ha kedveled a street artot, a pezsgő művészeti programokat, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan változtatják meg ezek a kivételes alkotók Pécs városképét, akkor ne hagyd ki az eseményt!