Varázsszőnyege csak Aladdinnak volt, de a SZETT, azaz a Szőnyegtervezők Társasága elrepít a mesés szőnyegkreációk világába, a hagyomány és innováció találkozása mentén, az értékőrzés és -teremtés égisze alatt.

Az egyesület 2017 elején jött létre azért, hogy felhívja a figyelmet a magyar szőnyegtervezés újító szellemű képviselőire és becsempéssze a „cool faktort” a designer szőnyegek területére. A SZETT célja, hogy a szőnyegtervezés ne csak nagymamáink régi szőnyegeit éltesse, hanem egy igazán friss, modern művészeti formává váljon. A SZETT olyan tervezőkből áll, akik szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy a tradicionális szőnyegkészítést újraértelmezzék.

Mindezek tükrében az egyesület rendszeresen szervez workshopokat és bemutatókat a MaxCity-ben található SZETT Stúdió-ban. Itt a legújabb trendek a legmodernebb technikákkal találkoznak, így születnek meg a maradandó, művészi értékű, mégis hamar a mindennapi életünk részeivé váló szőnyegalkotások.

A SZETT tényleg nem viccel, ha a szőnyegekről van szó: az olyan események, mint például a RUG ART FEST Kortárs Szőnyegtervezők Találkozója, a legkreatívabb designereknek ad lehetőséget. A SZETT által létrehozott ARANYVILLA Kézműves Szőnyegszövő Életműdíjjal pedig a legjobbak munkáját ismerik el. A SZETT a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartja: rendszeresen
szerveznek árveréseket, ahol a bevételt jótékony célokra ajánlják fel. Emellett szakmai gyakorlatokat és pályázatokat hirdetnek egyetemistáknak és középiskolásoknak, hogy bevonják őket ebbe az egyedülálló közösségbe.

És ezzel még nincs vége: a RUG ART LAB projektek keretében a tagok különféle szakmai továbbképzéseken vehetnek részt, ahol megismerhetik a legújabb gyártási technikákat, a RUG ART ACADEMY program pedig előadásokon keresztül vezeti be az érdeklődőket a szőnyegek izgalmas történetébe és sokszínű világába.

Ha szeretnél részese lenni ennek a különleges élménynek, lépj be a szőnyegek lebilincselő univerzumába – vár a MaxCityben található SZETT Stúdió!

További részletek a SZETT oldalán!