Ha a parketta kiválasztására kerül sor, több szempontot is érdemes figyelembe venni. A MaxCity kínálatában mindenki megtalálja a számára legideálisabb megoldást, legyen szó akár rusztikus, természetes vagy modern kivitelről. Hadnagy Timi útmutatója következik.

Felületek sokfélesége: Az első nagy kérdés: milyen felületű parkettát szeretnénk? Léteznek rusztikus parketták, melyek tökéletesen illenek egy vadászház hangulatához, de választhatunk a természetes megjelenésűek közül is, ezeket kisebb, szórványos csomók díszítik. Vannak továbbá szelektált parketták, melyek a legfinomabb, legletisztultabb látványt nyújtják, csomók nélkül. Mindegyik típus sajátos karaktert kölcsönöz a térnek, így érdemes a személyes ízlésünket és a helyiség funkcióját is figyelembe venni a kiválasztás során.

Színválaszték: A színvilág tekintetében szinte határtalan lehetőségek állnak rendelkezésünkre: a világos, fehérített tölgy parkettától kezdve az egészen sötét wenge árnyalatokig terjed a paletta. A különböző pácok, natúrlakkok és olajok alkalmazásával pedig még sajátosabb végeredményt kapunk. Olyan színt érdemes választanunk, ami harmonikusan illeszkedik a térbe és mintegy összegzése annak a meghittségnek, amit az otthonunk áraszt. 

Lerakási módok: A lerakás módját sem érdemes félvállról vennünk. A hagyományos lerakási módoktól kezdve a 90 fokban rendezett halszálka mintákig, vagy a modern, mégis klasszikus chevron (francia halszálka) parkettáig számos lehetőség közül választhatunk. Ezek a minták és lerakási módok nemcsak esztétikai szempontból különbözőek, de akár a térérzetünket is jelentősen befolyásolhatják.

A MaxCity szakértői készen állnak, hogy segítsenek megtalálni az otthonodhoz leginkább illő parkettát. Látogass el hozzánk és fedezd fel a minőségi parketták széles választékát, melyekkel otthonod minden szeglete életre kelhet. Egy jól kiválasztott padlóburkolat hosszú távon is megőrzi szépségét és értékét, miközben meghatározó eleme lesz az enteriőrnek.