Vissza a lap tetejére

1 helyszín, 4 program - Budapest Design Week / New Standards (2021.10.08-10.17.)

Kategóriák

2021.09.29.

Egyedülállóan a Budapest Design Week programsorozata alatt, 1 helyszínen 4 programmal várunk a MaxCityben 2021.10.08. és 10.17. között!


 

Cabinland - Hello Wood kabin pop-up a MaxCityben

2021.09.19. 15:00

Várja felfedezőit a Cabinland, a Hello Wood pop-up showroomja, ahol a látogatók megnézhetik, körbejárhatják és kipróbálhatják a moduláris Kabinkát vagy a sokoldalú Workstation kabint.A Budapest Design Weeken kezdődő kiállításon magyar tervezők különleges bútorai és berendezési tárgyai népesítik be a Hello Wood könnyűszerkezetes házait, így nemcsak a minimalista élet kedvelőinek, a praktikus nyaralót keresőknek vagy az egyedi szálláshelyfejlesztést tervezőknek érdemes ellátogatniuk a Cabinlandbe, hanem a kortárs design és a lakberendezés rajongóinak is ott a helyük a showroomban.

Kattints ide a további információkért!
 

RISING GRID – THE COLLAB CUBE

Nézd/Hallgasd/Élvezd/Alkosd

10.08. 18:00 (KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ)


Az elmúlt év megmutatta nekünk, hogy mennyire könnyen korlátozhat minket bármilyen külső tényező szabadságunk megélésében. Hogy egyénként mennyire elszigeteltek és sérülékenyek vagyunk.

Ez a mentális állapot pedig ráirányította figyelmünket a kooperáció erejére, egyúttal rávezetett minket az alkotás alternatív formáira is. Alapjaiban értékelődött fel látásmódunk, gondolataink kinyilatkoztatása, a teremtés és kölcsönhatás fontossága, hiszen a saját világunkba bezárva fellépő hirtelen impulzusredukció hosszú távon élhetetlen. Mi most ennek a szunnyadó alkotás és kölcsönhatás iránti vágynak szeretnénk teret adni, hogy egy speciális kollaboráció révén sajátos és minden bizonnyal különleges produktumot hozzunk létre.A MaxCity önálló identitású, lüktető mini piacok egysége, tele világhírű formatervezők remekeivel. De itt a designt készen kapjuk, hiszen valahol valakik már tökéleteset alkottak. Ez alkalommal viszont izgalmas kísérletre invitálja a helyszín a hozzá ellátogatókat a Budapest Design Week idején: egy jövőbe mutató installáció közös megépítésére Rising Grid – The Collab Cube címmel.

A MaxCity csapata művészek bevonásával hoz létre olyan inspiratív alkotóteret, amelybe progresszív formákkal, színekkel és fényekkel teszi le a tíz nap alatt felépülő tér alapkövét, és amelyet 2021. október 8-án 18 órától a Budapest Design Week időtartamára átenged az érdeklődőknek, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével bárki hozzátehessen valamit, és ezáltal ő maga is részesévé válhasson egy különleges alkotás megszületésének.

A művészetek egymásra hatását erősítendő az inspiratív állapotot zenei aláfestésként olyan etűdökkel fokozzák, amelyeket hazai elektronikus zenészek és DJ-k írnak a kezdő installáció által ihletve, kifejezetten erre a célra. Ily módon a kísérlet arra is kiterjed, hogy különböző zenei alkotók hogyan reflektálnak ugyanarra a vizuális hatásra a saját eszközrendszerükkel.

A rendhagyó kísérletet kamerával rögzítjük, hogy dokumentálhassuk a közös alkotás teljes folyamatát.

Kattints ide a további információkért!
 

SZETT RANDI

Találkozás tervezőinkkel

10.08-09 13:00
SZETT STÚDIÓ


Ismerd meg a magyar szőnyegtervezés sokszínű világát! Látogass el a MaxCity-ben található SZETT Stúdióba, ahol az érdeklődők a stúdió tervezőivel is találkozhatnak.A látogatók bevezetést kapnak egy szőnyegterv műhelyrajzolásának kreatív folyamatába és különféle szőnyegkészítési technikákat próbálhatnak ki a moduláris designon át a hagyományos szövésig, csomózásig.

Kattints ide a további információkért!
 

20UTÁN – AFTER20

A SZIMULTÁN MŰVÉSZETI ISKOLA KIÁLLÍTÁSA

10.01. 18:00


A Szimultán Művészeti Iskola huszonegyedik befejezett tanéve után 530 négyzetméteren szervez kiállítást, amely három egységből épül fel:

– a művésztanárok bemutatása,
– művészeti pályára lépett volt diákok munkáiból összeállított válogatás,
– a 2020/21. tanévben szakmai vizsgát tett hallgatók bemutatkozása.Kattints ide a további információkért!
 

Vissza
EN