Vissza a lap tetejére

​3 kérdés – 3 válasz a Verslábak neccharisnyában alkotóival

Kategóriák

2022.10.25.

Miért, milyen megfontolásból jelentkeztetek a MaxCity ArtIncubator pályázatára és mi a legnagyobb kihívás, érdekesség számotokra ebben a vendégfellépésben a lakberendezési bevásárlóközpontban?

Verslábak neccharisnyában című előadásunkat számos helyen adtuk már elő országszerte: alternatív- és kőszínházakban, fesztiválokon, kávézóban, divatbemutatón a kifutón, könyvtárban, hajón, lakásban, kertben - felsorolni is nehéz lenne minden helyszínt. Szeretjük a kihívásokat és az új tereket. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen különleges helyszínen is kipróbálhatjuk magunkat. Minden bizonnyal itt is össze tudunk majd kapcsolódni a közönséggel, hiszen ez az egymásra találás jelenti a legnagyobb kihívást.Mit gondoltok a művészet, a kultúra és a design kapcsolatáról itt, ma, napjainkban a mindennapi életünkben?

Művészet és kultúra nélkül az élet kietlen és sivár mókuskerék. Időről-időre meg kell állni és egy távolabbi fókuszból szemlélni a világot. Az összes művészeti ág alkotásai segítenek nekünk ebben. A magas színvonalon megalkotott design is képes erre, hiszen gyönyörködtet, elgondolkodtat, művészi értéke lehet a tárgyaknak és tereknek is.

A ti, saját életetekben hol és hogyan érhető tetten a kortárs DESIGN jelenléte? Milyenek azok az életterek/bútorok/tárgyak, amikben/amik között éltek, mozogtok, dolgoztok?

Mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, hogy olyan tárgyak, terek vegyenek körül bennünket, amelyek, visszatükrözik a személyiségünket és amelyekben kedvünket leljük. Elég különböző az ízlésünk ilyen értelemben, van aki inkább az antik stílust kedveli, van aki a letisztult modern darabokat, van, aki inkább a szokatlan, extrémebb designhoz vonzódik, megint másnak a lakása tulajdonképpen egy komplett képtár. Gyakran járunk kiállításokra, design vásárokra “legeltetni a szemünk” és nyomon követni a legújabb trendeket. Egyébként akár a Max Citybe is. Csodálatosan ötletes és szép megoldásokkal, bútorokkal lehet találkozni itt.

A VERSLÁBAK NECCHARISNYÁBAN-t, avagy az E-Mancik Színházi Manufaktúra előadását 2022. november 4-én, 19:30-kor nézheted meg a MaxCityben található Gallery MAX-ban. Az előadás ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.Kattints, ha többet szeretnél megtudni az előadásról!

Vissza
EN