Vissza a lap tetejére

3. Rug Art Fest - A Szőnyegtervezés Ünnepe

Kategóriák

2019.09.26

"Ha mind az ami a kezedben, fejedben és szívedben egyesül, nos az a művészet…" /John Ruskin/

3. RUG ART FEST a DESIGN HÉT programfolyamában valósul meg a MAXCITY Lakberendezési Áruház második emeletén lévő kiállítóteremben.Kiállítás ünnepélyes megnyitója 2019. 10.04. 18 óra

Az est háziasszonya Kocsis-M. Brigitta újságíró, műsorvezető. A fesztivált Zalavári József DLA egyetemi docens (MNYE) formatervező művész nyitja meg. A  kellemes hangulatról Farkas Izsák hegedűművész virtuóz játéka gondoskodik.

A kiállítás megtekinthető 2019. 10.04 - 10.17, 10-20 óra

További részletek:

https://rugartfest.hu/
https://www.facebook.com/events/2410927319150501/

RUG ART FEST  programjai:

SZŐNYEGtörténet - professzionális tervezők bemutatója

RUG ART LAB -  a SZETT szakmai projektje alatt készült szőnyegek bemutatója

MEGASTRUKTÚRA - pályázat választott kiállítói

SZÁLAK VONZÁSÁBAN szőnyegterv pályázat kiállítás

SZÁLJÁTÉKOK - a látogatók szőnek-fonnak-hurkolnak kedvük szerint szőnyeget, párnát és sokminden mást

SZŐ-FON-NEM TAKÁCS - múzeum-pedagógiai foglalkozások csoportok számára

ARANYVILLA - szakmai és közönség díj

A kiállításon idén 87 alkotó vesz részt. A népművészek, képzőművészek, iparművészek, középiskolás diákok, tárgyalkotók közel 130 alkotása tekinthető meg a a Maxcity áruház második emelén lévő kiállító helyiségben a DESIGN HÉT alatt. A fesztivál külön érdekessége, hogy csoportos projekteket is bemutat: a SZETT csapata a RUG ART LAB projekt keretében 2019-ben elkészült szőnyegeit tárja a látogatók elé, a 3. Nemzetközi Textil Sympozium csoport a 2019-es alkotótáborban készült kísérleti munkáikat, a Pécsi Művészeti Egyetem és a francia BALSAN  szőnyeggyártó cég közös szőnyegtervezői projektjét, valamint a Kaposvári  illetve a Budapesti Művészeti Gimnázium tanulói is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.  A kiállítás együttműködő partnere az EUROPA DESIGN. A bemutatott szőnyegek installációját kiegészítik néhol a cég által forgalmazott design székek az otthonos környezet kialakítása érdekében. A tárlaton a hagyományos mintavilágtól, a különféle struktúraképzéseken keresztül, a kézi-gépi nemezelésen-tűzésen át, a digitálisan nyomtatott szőnyegekig széles spalettán láthatóak a magyar tervezők kreatív alkotásai. Idén is a sokszínű technikai megoldások okoznak meglepetést és élményt. A fesztivált Zalavári József DLA egyetemi docens, formatervező művész  nyitotja meg, közreműködik Farkas Izsák hegedűművész. A Szakmai Aranyvilla Díj ismét átadásra kerül a megnyitó ünnepségen. A fesztivál különlegessége az is, hogy a HUNGARPET szőnyegszövő üzem vezetője, Borbély ferenc felajánlott két szőnyeget a közönségszavazók számára. Folyik ugyanis a közönségszavazás, aminek erdményeként Aranyvilla Díjat kap a legtöbb szavazatot kapott tervező. A szavazók között pedig két szőnyeget sorsolunk ki. Megjelent ismét a fesztivál újsága, amit ajándékként a látogatók hazavihetnek. A közönségdíj a záró rendezvényen, okt. 17-én 18 órakor kerül átadásra, valamint a két szerencsés szavazó átveheti a felajánlott HUNGARPET szőnyegeket.Fedezzék fel a magyar szőnyegtervezés és gyártás sokszínűségét! Látogassanak el a MAXCITY LAKBERENDEZÉSI ÁRUHÁZBA, ahol a szálak birodalmába érkeznek majd.  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Lőrincz V. Gabi a RUG ART FEST kurátora.

Vissza
EN