Vissza a lap tetejére

HA1K - Geiger Gamma

Kategóriák

2021.10.14.

Ha 2021.10.08. és 10.17. között ellátogatsz a MaxCitybe, és megkeresed a KOLLAB KOCKÁT, azaz a 'Rising Grid - The Collab Cube'-ot, a bevásárlóközpontunk extra hangolású szférikus zónáját, ahol a dimenziók és művészetek kölcsönhatásában a vizualitás, a fények, színek, formák, illatok és a zene - az audió- és vizuális élmény - egyszerre hatnak rád. 

Hogy biztos legyen a hatás, a zenék megkomponálására 5 kiemelkedő hazai elektronikus zenészt kértünk fel, ezen a héten pedig napról-napra lerántjuk a leplet az előadók külön a CUBE-ra komponált zenei etűdjeiről. Következzen a harmadik!
 

HA1K - Geiger Gamma

Soundcloud   Hogyan született a track?

A Collab Cube projektre készített két szám egyszerre hozza közelebb hozzánk a SpaceX Dragon űrjármű áramköreinek történéseit és a rádióaktív sugarzás biztos launch room-ban a kilövés pillanat katarzispontra várakozó személyzet magányát.
Az előadóról:

HA1K Magyarországon született, elektronikus hangzásokkal kisérletezgető, mérnök végzettségű hangépítész.
Logikusan szerkesztett dallam-architektúráit, experimentális zeneszerzői megközelítését puha, szövetszerű hangkollázsok, karcos amperszagú loopok, tompított és átalakított törzsi-, néha technokrata beatek egyszerre jellemzik.
 
Fontos számára, hogy a lehető legegyszerűbb eszközökkel, digitális dalszerzésben primitívnek számító, lo-fi eszközparkkal és puritánabb hangmintákkal teremtse meg saját atmoszféráját. Ez a hardware limitáció és a gyors hangszíntézis határok feszegetése izgatja a kreatív alkotói folyamatban.
 
Nagy hatással van rá a futurizmus, op-art és pop-art a művészeti irányok közül, inspirációkat mind az 5 kontinensről gyűjtött már, Japán és a fagyos Észak-Európa, távolban ívelő óceán és tundra horizont vagy a sziklás hegyek gerince ugyanolyan mértékben hatnak rá. HA1K alkotásaiban a zsúfolt, urbánus, emberekkel teli zajos közeg, vagy a rideg robotika, de a kietlen fennsíkok látványa és az előlényekkel teli természetközeliség, máskor a kvantum tér nanovilága és az végtelen univerzum léptéke is megjelenik.
 

Vissza
EN