Vissza a lap tetejére

A test ördöge / The Body's Demons - kiállítás 18-as karikával

Kategóriák

2021.05.25.

Kiállítás 18-as karikával: A test ördöge a Gallery MAX-ban!


Test és szellem. Fájdalom és gyönyör. Kísértés és erény. Egymásba átcsapó, olykor alig-alig elválasztható minőségek a testben, amiben mi szellemel bíró emberek bezárva létezhetünk csak. Ezeket az alapkérdéseket járja körül Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szőllősi Géza kimondottan felnőtteknek szóló, a Pécsi Galériából vendégként érkező közös kiállítása, amely 2021. május 28-tól látható a Gallery MAX-ban.

Felkavarók, meghökkentők, komfortzónából kimozgatók Győrffy, Kis Róka és Szöllősi munkái. Garantáltan nyomot hagynak és továbbgondolásra sarkallják a nézőt. Mindhárom művész nyitott az extravagáns kifejezési lehetőségekre, a határok feszegetésére, amelyek már-már a horror sajátos esztétikáját fogalmazzák meg.

A test ördöge nem elsősorban az anyagában, hanem mondanivalójában 18-as karikás. A tárlat témája ugyanis a test kiszolgáltatottsága, ugyanakkor árulása. Ez a téma Hyeronimus Bosch, Francisco Goya vagy Francis Bacon óta foglalkoztatja a művészetet – valamennyien sajátosan viszonyulnak a test, az erőszak és az élet/halál kérdéséhez.

A test ördöge című kiállítás három alkotója határsértő és tabutörő. Aki konvencionális “szépségre” vágyik, nem itt fogja meglelni. Mindhárman a test erőszakos szétválasztását, az embertől biológiai funkcióival elidegenült saját test és az élettelenné váló halott, tehetetlen anyag problematikáját ábrázolják különféle eszlözökkel.

Megnyitó: 2021.05.28. 19:00
Helyszín: Gallery MAX (MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2045 Törökbálint, Tópark utca 1/A, 2. emelet)

A kiállítást megnyitja: Nemes Z. Márió, költő, esztéta
 

Kiállító művészek:


Kis Róka Csaba
Szöllősi Géza
Győrffy László


A kiállítás kurátora: Fekete Vali, vizuális művészeti vezető - Pécsi Galériák

A kiállítás augusztus végéig látogatható a Gallery MAX-ban (MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2045 Törökbálint, Tópark utca 1/A, 2. emelet), a hét minden napján 10 és 19 óra között.

Belépés csak 18 éven felülieknek!

A kiállítás - zárt téri rendezvényként - csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Vissza
EN