Vissza a lap tetejére

Art City

Kategóriák

2020.12.11.

“Art City”, avagy városnyi kortárs a házban


Az elmúlt időszakban az otthonunk vált a mindennapi létezésünk színterévé, a kulturális életünk is megváltozott, többek között a múzeumok is zárva tartanak. Ezt ellensúlyozandó, a decembert a kortárs művészeteknek szenteli a MaxCity.

Látogass el bevásárlóközpontunkba, ugyanis a rendhagyó “Art Friday” folytatásaként most négy helyszínen, összesen 1.000 nm alapterületen mintegy 50 kortárs képzőművész munkáival találkozhatsz, ami a jelenlegi helyzetben egyedülállónak mondható a fővárosban és vonzáskörzetében!Ha alaposan körbejárod a MaxCity-t, és van még szabad kapacitásod az üzletek egymást felüllicitáló fergeteges forma-, szín- és design világának vibrálásán túl teret adni az érzékek más formájának is, csak óvatosan, mert lépten-nyomon művészetbe botlasz majd!


NŐI (ir)REALITÁSOK


A Gallery MAX új kiállítása december 14-én este 18 órakor nyitja meg kapuit a második emeleti kiállítóterünkben. A kiállítás a női indentitás művészetekben, jelen esetben a festészetben kibontakozó különleges frekvenciáit, sajátos látásmódját mutatja be, érzékelteti és adja át a terembe lépőknek. Minden alkotás egy-egy női lélek, egy ügy leképezése, mely ebben az intenzív válogatásban igazi tömény és hiánypótló „női energia” esszencia.

Az online megnyitót élőben követheted Facebook oldalunkon!A kiállítást megnyitja: Oltai Kata művészettörténész

Csatlakozz a Facebook eventhez!


Pop-up kiállítások


Művészetre lelhetsz a legváratlanabb sarkokban is, kultikus múzsájú fotósorozatoktól az anyag gerincét adó fiatal kortárs festők friss és ropogós, megkérdőjelezhetetlenül pimasz látásmódú alkotásáig.


Különleges karácsonyi dekoráció


A MaxCity esetében természetesen a karácsonyi dekoráció sem lehet hagyományos, plázát idéző, sőt talán nem is dekoráció, sokkal inkább egy – a klasszikus szimbólumoknak a geometria és a poligonok formai világa mentén újragondolt, az egyes elemek egymáshoz hangolt és egymásra ható installációjáról van szó.A belső térben a főszerep Turcsány Villő szobrászművész, multimedia művész „Solo Inga II-III.” mozgó plasztikáié, melyek a két lift és a lépcsők határolta orsó teret töltik meg különleges energiával, miközben alatta magasodik Szöllősi Lívia a 10 millió Fa által tavaly kiírt pályázatának különdíjas karácsonyfája 4m-es formában.Mindezeket iparművész kezek alkotta gigászi bronz, arany- és ezüst poligonokban stilizált karácsonyi díszek kísérik, majd futnak tovább a folyosókra, ahogy ugyanezen elemek köszönnek vissza ránk minden nap 16:00 és 20:00 között a MaxCity oldalára készült művészi fényfestés motívumain is. A minták időnként változnak, ezzel is hirdetve a kreativitás és a vizualitás szabadságát, játékát.

 


Az Art City kiállítói a Gallery MAX művészei, a “városnyi kortárs a házban” kurátora Bojár Iván András, a Gallery MAX galeristája. 

Vissza
EN