Vissza a lap tetejére

Art Friday hétvégi minifesztivál (11.26.)

Kategóriák

2022.11.11.

ARTNOVEMBER by MAXCITY


Időpont: 2022. november 26.
Helyszín: Gallery MAX (MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont - 2045 Törökbálint, Tópark utca 1/a)

Az előadások megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött!*** 

1. Mangi Kornélia: GAIA

Alkotó, előadó: Mangi Kornélia

A szóló táncprodukció hossza kb. 25 perc

Mangi Kornélia 'GAIA' című szólója valójában egy meditatiív utazás, egy közös kirándulás az anyatermészetbe: az emberi test metamorfózisa érintetlen természetté. A cím a görög mitológiában megjelenő Föld istennőtől származik, aki minden élet anyja és teste maga a Föld. Az előadásban az érzékelés kitágításával, a természeti erők és élővilág által keltett neszek, hangok, dallamok mozdulatokban születnek újjá egy különleges univerzumot hívva életre. A négy évszakos körtúrán a természet körforgását megtapasztalva egy tiszta tér születik meg, mely az otthon érzésével tölt el. Hiszen ennek az egységnek, természeti világnak mind részei vagyunk és a hangokon, mozdulatokon, képzeleten keresztül újra kapcsolódhatunk, visszatalálhatunk a természet teljességéhez, a szépséghez, végtelen változatossághoz melyet magában hordoz.
 

2. Juhász Kata: SZERÉNY JAVASLAT

Előadó, koreográfus: Juhász Kata

Librettó, koncepció: Lóky Tamás

Fény: Budai Géza

Szakmai konzultánsok: Bálint Orsolya, Szabó-Székely Ármin

A szóló táncprodukció hossza kb. 20 perc

Juhász Kata szólója egy szatirikus hangvételű kiáltvány, melynek kiindulópontja az évente megjelenő 'World Happiness Report'.

A pandémiában edződött doktornő színpadi alteregója egy határozott javaslattal áll elő a regionális összehasonlításban nem túl vidám hazai közhangulat javítására…
 

3. GlobART Társulat: DUPLASZALTÓ

Szereplők:

Ács Dominika, fuvola
Dörnyei Szabolcs, gitár
Kun Beáta
Szabó Emőke
Mladoniczki Dávid

Rendező: Somogyi Anna

A DuplaSzaltó című előadás alkotói Horgas Béla műveire építették fel élőzenés, az összművészet szinte minden elemét felvonul¬tató előadói estjüket. A kiválasztott anyagokkal végigkísérik azt az elsöprő szerelmet, ami a költő és Levendel Júlia között szövődött.

Az előadás játék a versekkel, a hangokkal, a festményekkel: a színészek és zenészek egymással, valamint a nézőkkel kommunikálnak, ezáltal a szövegek egybeolvadnak a vetített képekkel.

Ez az est alapvetően az egyensúlyra épül, könnyed élményt nyújt, miközben kérdéseket vet fel, elgondolkoztat.
***

A nézőknek Budapestről, a Gellért térről (BME parkolója) ingyenes transzfer buszjárat közlekedik a MaxCityhez és vissza. Indulás: 18:00
Érkezés: kb. 22:00Csatlakozz a Facebook eseményünkhöz!

 

Vissza
EN