Vissza a lap tetejére

ArtNovember a MaxCityben

Kategóriák

2022.09.21

A kortárs művészet a GalleryMax-ba költözik

A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont MAX Art Incubator programja új szintre lépett és a nyár folyamán pályázatot hirdetett olyan művészeti alkotócsoportok, kész produkciók, illetve születőben lévő kulturális projektek számára, akik bemutatkozási lehetőséget kerestek. A bírálásban Balogh Máté András, az Art Is Business alapítója, Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésznő, Tollár Mónika, a MAX Art Incubator produkciós vezetője és Vandlik Júlia, a MaxCity marketing vezetője vettek részt. A kuratórium elnöke Gergye Krisztián, táncművész, koreográfus, rendező, képzőművész volt. A nyertes produkciók között találjuk Dobra Mara Verslábak neccharisnyában című előadását, Juhász Kata Szerény javaslat mozgás-színházi produkcióját vagy épp Mangi Kornélia GAIA című darabját. Az ArtNovember programsorozat során a nyertes előadásokat láthatja a közönség különböző időpontokban. 

A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont több, mint 15 éve képviseli Magyarországon, sőt lényegében Európa szinten is egyedülállóan a nemzetközi lakberendezési design márkákat. Az épület adottságai és a főváros közelsége, illetve annak gyorsan fejlődő agglomerációs települései által felkínált lehetőségeket kiaknázva, a MaxCity már többször volt helyszíne nívós design- vagy divat témájú rendezvényeknek. Ezek sikere, az érdeklődők száma és a visszajelzések egyértelműen megmutatták, hogy színvonalas tematikus programokra nagy igény volt és van napjainkban is, az azóta a világot átformáló történések ellenére. Mindezen adottságokra, tényekre és tapasztalatokra alapozva, a MaxCity stratégiai irányként tekint az intézmény design-, kultúra- és képzőművészeti eseményeket befogadó kapacitására. 2021 szeptemberében indult útjára a MAX Art Incubator programsorozat, melynek keretében számos különleges, látványos és tartalmas előadást élvezhetnek az idelátogatók. A hely és a koncepció érdekessége - a név választásban utalva is erre -, az a szándékos és tudatos törekvés, hogy nem csupán kész produkciók, hanem izgalmasnak ígérkező kísérleti és kollaborációs projektek számára is teret adjon a MAX Art Incubator.

A MAX Art Incubator olyan művészeti projektek jelentkezését várta 2022 nyár folyamán, akik szívesen bemutatkoztak volna a MaxCityben a nagyközönség számára. Kiemelkedő alkotókat, alkotógárdákat, illetve eredeti gondolatokat közvetítő, magas színvonalú alkotásokat kerestek és elsősorban rugalmas játék- és nézőtérben gondolkodó produkciók jelentkezését várták. 

A pályázati idő során, több, mint 60 pályamű érkezett, és ezek közül választotta ki a zsűri azokat, amelyeket november során bemutat a közönségnek.

Az előadásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
 

2022. november 4.

Dobra Mara: VERSLÁBAK NECCHARISNYÁBAN

műfaj: Négy színésznő boncolgatja magát – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő versein keresztül 
szereplők: Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit


 

2022. november 26.

1. Mangi Kornélia: GAIA

műfaj: szóló mozgásszínház
szereplők: Mangi Kornélia

2. Juhász Kata: SZERÉNY JAVASLAT

műfaj: szóló tánc
szereplő: Juhász Kata 

3. GlobART: CSALÁDI HÁROMSZÖG/DUPLASZALTÓ

műfaj: a színjátszás, az élőzene, a tánc, a film- és képzőművészet ötvözete
szereplő: Sütő Zsófia, Szabó Emőke, Cserdi Zsolt


 

2022. november 27. 

Levkó Esztella: A FÉRJEM

műfaj: macedón-magyar összművészeti prózai színházi projekt
szereplők: Száger Zsuzsanna színésznő / Levko Esztella színésznő


 

Vissza
EN