Vissza a lap tetejére

Az ONYX Head Sommelier-je, Angerman László a MaxCityben

Kategóriák

2021.11.02.

Alig egy hét múlva - a MAX Art Incubator programsorozat keretében - megrendezzük a második Kortárs kóstolót, a borok és a kortárs művészet találkozását a Gallery MAX-ban. A Magyar Géniusz - FRISS! kiállítás alkotásai mellett ezúttal a spanyol borok játsszák majd a főszerepet Angerman László (ONYX Head Sommelier, RIEDEL nagykövet) szelekciójában, miközben a galerista, Bojár Iván András művészettörténész vezeti körbe a vendégeket.

A közelgő Kortárs kóstoló kapcsán Angerman Lászlóval beszélgettünk. Interjú.MC: Mi volt az a pont az életedben, amikor eldőlt, hogy a napi szintű borfogyasztás lesz a hivatásod, azaz hogy sommelier leszel? 


A.L.: Teljesen romantikus szálon kezdődött a kapcsolatom a borral, egy szerelemből lett az elhivatottság és az életvitelszerű borfogyasztás!

MC: Milyen út vezetett az ONYX-hoz? 

A.L.: A közös együttműködés az ONYX-szal elég régen kezdődött és elég sok izgalommal járt. Még szinte zöldfülűként kerültem oda, közösen kaptuk a második Michelin csillagot és veszítettük is el önhibánkon kívül! Nagyon sokat köszönhetek az ONYX-nak, így most valami nagyon-nagyot szeretnénk robbantani a visszatérésünkkel!

MC: Milyen élmény volt egy kortárs galériában, mi több, egy bevásárló központban borestet tartani? Ráadásul zárás után? 

A.L.: Imádom a speciális helyszíneket, a pékség, fodrászat, és virágbolt után egy újabb őrültség került a bakancslistára… Mivel a Gallery MAX-ban mindig változik a kiállítás, egyszerűen nem tudom megunni a “plázát." Illetve Bojár Iván András barátommal (szerk: a Gallery MAX galeristája) közösen szeretnénk nagyot alkotni a Bor és a Művészet kapcsolatában.

MC: A következő, november 10-én megrendezésre kerülő Kortárs kóstoló kapcsán mi a spanyol borok "üzenete"?

A.L.: Tánc lesz az biztos!
 


 

 
Ne maradj le a spanyol borok és a kortárs művészet találkozásáról, a budai agglomeráció legfontosabb novemberi gasztronómiai és kulturális eseményéről! Váltsd meg jegyedet még ma! 

Vissza
EN