Vissza a lap tetejére

Bemutatkozik a Leguan Exclusive

Kategóriák

2021.12.10.

Novemberben elindult sorozatunkban bemutatjuk azokat az embereket, akik a MaxCity üzletei mögött állnak, de természetesen szó esik majd azokról a gondolatokról, filozófiákról, amelyekkel a vásárlók, érdeklődők találkozhatnak, akik betérnek az adott üzletbe. A Königs-Art Stúdió után következzen a Leguan Exclusive, interjúnkban az üzlet vezetőjével, Horváth Máriával beszélgettünk. 
 

Bemutatkozik a Leguan ExclusiveKérünk, meséld el a márka történetét!


A LEGUAN Burkolatok Kft. tulajdonosai három évtizede foglalkoznak szőnyegkereskedelemmel az ország különböző pontjain: Nyíregyházán és Keszthelyen. Közös bemutatótermüket 2008-ban nyitották meg Törökbálinton a MaxCity-ben, ahol a termékkörünk közép és felsőkategóriás szegmensét vonultatjuk fel.

Mi a Legian Exclusive ars poeticája?

Minden nap azért dolgozunk, hogy a Leguan legyen az a hely, ahova ügyfeleink akár évek múlva is visszatérnek és ránk gondolnak először, ha szőnyegre van szükségük. Legyünk mi egy kellemes kis sziget a nagyvilágban, ahol egy jó beszélgetéssel és a szakma iránti elhivatottsággal közelebb kerülünk a tökéletes megoldáshoz. Hiszünk benne, hogy egy jól megválasztott szőnyeg kényelmes élettérré varázsolja ügyfeleink otthonát! 

Milyen termékeket kínáltok?  

Közép- és felsőkategóriás szőnyegek, padlószőnyegek, padlóburkolatok, lakástextilek, belső árnyékolók forgalmazásával foglalkozunk. Egyedi méretű szőnyegekkel kapcsolatos igényeknek is meg tudunk felelni. 

Kik az elsődleges vásárlóitok?

Bemutatótermünkben mindenki megtalálja az ízlésének, stílusának leginkább megfelelőt, köszönhetően annak, hogy széles design és árspektrummal dolgozunk.   

Vannak esetleg különleges, kuriózumnak számító termékeitek?

Ha különleges szőnyeget szeretnék említeni, akkor mindenképpen a tradicionális selyemszőnyegek jutnak eszembe. Időtlen és értékálló darabok ezek, melyek mesterien kidolgozott részletekkel, aprólékos kézi munkával készülnek. A legkülönlegesebb darabunk több, mint 1.000.000 csomót tartalmaz négyzetméterenként és minden kis kazettamintájában egy-egy érdekes történetet mesél el.

A márka nevében benne van az "art" szó. Van bármilyen kapcsolódása az üzletnek valamilyen művészeti ághoz, esetleg művészhez?

Kiemelném a Louis de Poortere szőnyegcsaládot, melyben számos utalást találunk különböző művészeti stílusokra. A belga brand kreatív tervezőit nem kisebb nevek ihlették, mint Picasso, vagy Monet; de nagyon népszerű a Jackson Pollock munkásságára visszacsatoló Mad Men kollekció is, mely nevében is hordozza a szenvedélyes, lázadó hangulatot. Ezeken a szőnyegeken az absztrakt expresszionizmusra jellemző spontán, karcolás jellegű festékhasználat nagyon jól megfigyelhető.  


 

Vissza
EN