Vissza a lap tetejére

​Bemutatkozott a lakberendezést forradalmasító vrDesigner_LAB

Kategóriák

2022.10.13.

A szakma élénk érdeklődése mellett mutatta be a vrDesigner a lakberendezés folyamatát alapvetően megváltoztató új szoftverét szerdán a MaxCityben. A vrDesigner nevű virtuális valóság alkalmazásra építve a MaxCityvel való szoros együttműködésben nyitott meg Magyarország első olyan lakberendezési és -értékesítési központja, amely a terület minden szereplőjének jelentős előnyöket nyújt, egy egyszerű lakás berendezésétől a designerek, belsőépítészek, ingatlankereskedők egyetlen szellemi térbe tereléséig.

Hivatalosan is elstartolt Magyarország leginnovatívabb lakberendező központja, a MaxCityben található vrDesigner_LAB, amely a jövőben „végtelen” VR-áruház, tervezői co-working iroda, kiállítótér, szakmai központ, valamint anyagminta bank is lesz egyben.A fejlesztés mögött három terület szakértői állnak, több tíz évnyi tapasztalattal: Láda Barnabás ügyvezető igazgató szállodai felszerelések értékesítőjeként, majd cégvezetőként dolgozott az értékesítés folyamatos hatékonyabbá tételén; Gikovski Snezana vezető lakberendező, BigSee-díjas designer, aki 2006 óta minden enteriőrtípust tervezett lakástól kezdve irodán és üzlethelyiségen át az étteremig; Ruszkai Kálmán vezető VR szoftver fejlesztő 20 éve foglalkozik 3D-vel és vizuális effektekkel, többek között olyan hollywoodi szuperprodukciókon dolgozott, mint az Éjszaka a múzeumban vagy a Függetlenség napja.

A három szakember a designeri, értékesítői és a VR know-how legelőnyösebb tulajdonságait ötvözve, a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközponttal együttműködve közösen hozott létre egy rendkívül komplex virtuális- és fizikai találkozóhelyet, amely együtt sokkal több az alkotóelemeinek összességénél: új fajta kapcsolat- és közösségépítési modell, fizikai és szellemi tér, ahol az ingatlanpiac minden szereplője inspirálódhat, kapcsolatokat építhet, növelheti a forgalmát, bővítheti az ismereteit és építheti az imázsát.


 

A legfontosabb előnyök

Komplett lakberendezés. A tervezők valós alaprajzok alapján felépített VR-ingatlanban terveznek, ami a családi háztól egy bolt enteriőrjéig bármi lehet. Folyamatosan bővülő termékpalettából választhatnak a csempéktől a bútorokon át a kiegészítőkig, azokat másodpercek alatt elhelyezve, áthelyezve, cserélve a térben. Közben a szoftver automatikusan renderel, így minden változtatás, még a tárgyak árnyéka is valós időben, pontosan jelenik meg, ráadásul az enteriőre helyezett termékek és anyagok felhasználás arányos, a bútorok és kiegészítők esetében pedig konkrét összeállításra vonatkozó árkalkulációját, konszignációját is folyamatosan megjelenítve. 

 

VR vizualizációs stúdió. A saját fejlesztésű belsőépítészeti tervező VR-szoftver életnagyságú, virtuálisan bejárható tereket tervez. A vezeték nélküli VR szemüvegekbena az ügyfelek bejárhatják az ingatlanjaikat már a tervezési fázisban, mielőtt még azok valóban felépülnének, és interaktívan kipróbálhatnak különböző berendezés-kombinációkat.

„Végtelen” VR lakberendezési áruház. A virtuális áruházban a tervezők valós termékek 3D modelljeivel dolgozhatnak, és a hatalmas, folyamatosan bővülő kínálat minden termékének minden szín-, méret- és anyagkombinációját megjeleníthetik az ügyfeleiknek. Ne csak bútorokra gondoljunk: a vrDesigner szoftver burkolatokat, szanitereket, csapokat, lámpákat és kiegészítőket is tartalmaz.
 

Mit kínál a vrDesigner a lakásvásárlóknak?

Kezdjük a legegyszerűbbel, a lakásvásárlóknak és -felújítóknak kínált előnyökkel, elvégre ebbe a kategóriába mindannyian beletartozunk. A hagyományos látványterveknél lényegesen jobb minőségű, valósághű VR-térben kísérletezhetünk a lakásunk berendezésével, a bútorok, színek, anyagok, összeállítások variálásával, ugyanis egy helyen megtaláljuk az összes, bennünket érdeklő gyártó termékeit.Alaposan bejárhatjuk a teret, mozoghatunk a lakásban, közelről-távolról és minden szögből megnézhetjük a leendő berendezést, a benapozási szimuláció pedig még a lakás fényviszonyait is érzékelteti. Az otthonainkat aztán minden korábbinál nagyobb kínálatból és sokkal gyorsabban rendezhetjük be – és amelyik termék megvásárlásában biztosak vagyunk, nyomban meg is rendelhetjük a VR-térben. Új építésű ingatlanoknál megtakaríthatjuk a vásárlás utáni berendezéscserék, módosítások tetemes költségeit, a használtak esetében pedig időt és pénzt takarítunk meg a teljes folyamattal.
 

Előny a gyártóknak, kereskedőknek

A vrDesign_LAB rengeteg építtetőkhöz, lakberendezőkhöz juttatja el a termékeket, amelyek az évi többszáz ezer látogatót fogadó MaxCityben fizikailag is megjelenhetnek a vásárlóknak szóló bemutatókon. Miután a szoftverben vásárolni is lehet, ez a forgalmazók és kereskedők számára új értékesítési pontot jelent egy frekventált keresleti ponton.
 

Helyzetbe hozza a tervezőket, lakberendezőket

A könnyen kezelhető virtuális felület hónapokról napokra rövidíti a tervezési időt, így jóval több munkát lehet vállalni adott idő alatt. Nemcsak időt, stresszt és kiadásokat is spórolnak meg a tervezők azzal, hogy nem kell mintaboltokba, showroomokba rohangálniuk: mindent össze tudnak állítani a VR-térben, mood-boardokkal és az anyagminta bank segítségével, illetve a MaxCity üzletein keresztül jópár termék esetében a fizikai tapasztalás is megoldott. Ezen kívül a lakberendezők szakmai fórumokon vehetnek részt, üzleti kapcsolatokat építhetnek és a speciálisan a tervezőkre szabott co-working irodában kollégákkal konzultálhatnak, gyorsan és hatékonyan dolgozhatnak számos gyártó termékeivel, és még a kapcsolati hálójukat is bővíthetik, gyártók előadásaiból tanulhatnak új ismereteket.Egy ilyen széleskörű rendszerrel a pályakezdők karrierje villámrajtot vehet, míg a tapasztaltabbak versenyképesek maradhatnak, és új területekre merészkedhetnek. Ebből következik, hogy a kimaradók idővel jelentős versenyhátrányba kerülnek, akár a tudásanyagot, akár a potenciális ügyfélkört nézzük.
 

Joker az ingatlanberuházók és értékesítők kezében

A társasházi értékesítők és vásárlók számára hatalmas könnyebbséget jelent majd, hogy amíg eddig alaprajzokból és a képzeletre hagyatkozva, mostantól akár már többféle stílusban berendezve bejárhatják életnagyságban a leendő lakást, ezzel is segítve a vásárlóknak az optimális választást. Így a VR_designer_LAB-ban dolgozó projekt értékesítők emelt színvonalú szolgáltatással és a rizikó csökkentésével szintén előnyben lesznek a versenytársaikhoz képest, ráadásul járulékos bevételre is akár szert tehetnek az árukapcsolással, mivel már a tervezési fázisban végleges berendezést és termékeket tudnak eladni a leendő vevőknek.

A jelenlegi kedvezőtlenebb piaci környezetet ellensúlyozhatja a kiemelkedő technológia: az életnagyságú, fotorealisztikus látványtervek, és a vrDesigner páratlan termék-adatbázisa, valamint szakmai köre, ahol a tervezők, gyártók, forgalmazók jelenléte folyamatos. Emellett a szoftver minden felhasználója kezdeményező is lehet: tarthat szakmai fórumokat, ügyféleseményeket vagy termékbemutatókat.
 

Új dimenzióban

A vrDesigner_LAB a szó szoros és átvitt értelmében is új dimenziót kínál: szoftveres megoldásokat, továbbá szakmai közösségi teret, adat- és tudásbázist – lényegében a teljes lakberendezési folyamat virtuális térbe emelését. Bármely szakmai szereplő, de akár egy sima felújítást tervező felhasználó részese lehet egy olyan folyamatnak, ahol lényegesen több információból, a hagyományosnál sokkal gyorsabban készít (vagy kap) új enteriőrt.Ha egy tervező vagy forgalmazó szeretne bekerülni a rendszerbe, mindössze annyi a dolga, hogy elküldje a VR-szoftverben megjeleníteni kívánt terméke modelljét és termékadatlapját a vrDesign_LAB-nak, amely önköltségi áron kompatibilissé teszi a rendszerével – és abban a pillanatban a termék lakberendezők sokaságánál jelenik meg. Ezen túl azonban semmilyen ár nincs, miután jelenleg nem számolnak fel csatlakozási díjat, a termékek rendszerben tartása pedig a következő egy évben ingyenes lesz.

Ugyanakkor a virtuális valóság mellett a vrDesign_LAB otthonában, a törökbálinti MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontban (Törökbálint, Tópark u. 1/a) anyagminta bank és mintatermek sokasága is várja a tervezőket, értékesítőket és ügyfeleiket. 

Vissza
EN