Vissza a lap tetejére

​4. Rug Art Fest - Kortárs Szőnyegtervezők Találkozója

Kategóriák

2021.08.21.

A 4. RUG ART FEST KORTÁRS SZŐNYEGTERVEZŐK TALÁLKOZÓJA ismét várja a kedves látogatókat augusztus 27-től szeptember 5-ig a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont rendezvénytermében. 

MEGNYITÓ: 2021.08.27. 17:00A találkozót megnyitja: Jász Borbála filozófus, művészettörténész
Közreműködik: Farkas Izsák hegedűművész

NYITVA: 2021.08.27–09.05. 10:00-18:00

Programok:

STAFÉTA SZŐNYEGTERVEZÉSA SZETT – RUG ART LAB projektjének handtuft szőnyege sajátos körülmények között született. 12 tervező ugyanis a stafétafutást alapul véve egymásnak adták tovább online a terv rajzolását, amíg kialakult a végleges kompozíció.

Az izgalmas tervezés folyamatát vetítés formájában követhetik végig a látogatók.

A TERMÉSZET ÜDESÉGE SZŐNYEGBE CSOMÓZVAFignár Levente designer kézi csomózású szőnyegével képviseli a hagyományos szőnyegkészítési technikákat.

HARMÓNIA ÉS NYUGALOM SZÁLAKKALBemutatásra kerül Veres-Veszprémi Lili legújabb kilim szőnyegkollekciója, melyet a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram keretében valósított meg.

TRADÍCIÓ ÉS MODERNITÁSRévész Eszter saját fejlesztésű kihagyásos loop technikával szőtt legújabb szőnyegei a hagyomány és a modernitás elegáns ötvözetei.

SZIGETNYI SZŐNYEG A TALPUNK ALATTFinom plasztikára épül Lőrincz V. Gabi buklé és réteges tűzéssel készült handtuft szőnyege, amely több színvariációban látható a bemutatón.

PLÉD, AMELY HA RÁNÉZEL IS MELEGÍTVándor Kriszta puha színállású 100%-os gyapjú takarói ismét tapinthatóvá válnak.

ÉPÍTSÜNK SZŐNYEGET FILCBŐLA magyar moduláris textil design egyik különleges alakja az MMA-ösztöndíjas Kalácska Zsana már nemcsak a falra, hanem a padlóra is álmodja különlegesen épített szőnyegeit.

FÉMSZÖVÉS MESTERFOKONKovács Móni Metal falitextil kollekciójának legújabb darabjával ezúttal kilép a síkból.

BOHÉM PÁRNÁK BOHÉM TEREKHEZMaraczy Manuéla divattervező a lakásdesign felé kacsingat egyedi kollázzsal tervezett printelt textiljeiből készült párnáival, szőnyegével.

CRAFT ÉS LELEMÉNYESSÉGMódra Bettina legújabb ROJT szőnyegén rendhagyó módon, kör formában alkalmazza a makramé hurkolást, míg az MMA-ösztöndíjas Bokányi Nóra az ökotudatos tervezés elkötelezettjeként különleges struktúrákkal kreál design párnákat maradék textilíákból.

EGYMÁSBA KAPCSOLÓDVAHerényi Blanka modulokból épített legújabb tárolóit mutatja be.

KÉZI ÉS IPARI NEMEZ AZ OTTHON SZOLGÁLATÁBANRóbert Vanda nemezművész újabb szőnyege ismét a kézi és az ipari nemezkészítés szimbiózisaként született. Ebben az egyedüllálló projektben, amelynek a Multifelt Factory Nemezgyár ad otthont, a tervezők saját kézzel alkotják meg a mintát, majd az ipari gépek nemezelik a szőnyeget. A szőnyeghez a művésznő kézzel nemezelt papucsokat, párnákat.

Vissza
EN