Vissza a lap tetejére

​Kortárs művészet a kibervilágban - Új potenciál a blockchain alapú műtárgykereskedelemben

Kategóriák

2021.09.29.

A MaxCity Art Incubator programsorozatának következő állomásán október 13-án egy igazán aktuális és sokakat érdeklő téma felvetésével jelentkezünk: Bojár Iván a Gallery MAX galeristája Weiler Péter festőművésszel beszélget majd a blockchain alapú kortárs művészet létjogosultságának kérdéséről.
 


"Az internet megváltoztatta az életünk sok területét, de eddig művészet lényegét nem rázta meg. Online galériák, virtuális kiállítások, művészek Instagram oldalai és még sorolhatnánk… nem a valódi digitalizáció. Ez csak a felszín, ami most következik, az egy diszruptiv és remélhetőleg valahol mégis építő folyamat lesz. Hívhatjuk NFT-nek, generatív művészetnek, blokklánchoz köthető műveknek, a lényeg nem ez, hanem hogy a képzőművészetet most alapjaiban változtathatja meg a digitalizáció. És ez nem a pénzről vagy a kereskedelemről szól, hanem arról, hogy milyen lesz a jövő művészete. Az a művészet, amit már az online világba beleszületett generáció alakít. Villámgyorsan történnek az események, töltsetek velünk egy estét, és gondolkodjunk együtt a változásokról." (Weiler Péter)Időpont: 2021. október 13. 18:00

Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2. emeleti Gallery MAX kiállító tér

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 

 
Helyfoglalás: érkezési sorrendben, tetszőlegesen a kiállítótérben

FONTOS:
  • Az esemény az aktuális járványhelyzetet és kormányrendeleteket figyelve kerül megrendezésre
  • Az eseményen csak érvényes védettségi igazolással lehet részt venni, amennyiben ezt az aktuális rendeletek megkövetelik. A védettségi igazolványokat a személyi igazolvánnyal EGYÜTT a belépésnél ellenőrizzük.

Vissza
EN