Vissza a lap tetejére

Közös Többszörös 2017.

Kategóriák

2017.10.01.

Közös Többszörös - Segítő design magas minőségben

* Programunk a Design Hét Budapest eseménysorozat hivatalos része

A MAXCity Lakberendezési Áruház idén harmadik alkalommal rendezi meg Közös Többszörös néven ismert kiállítás-sorozatát. A második emeleti kiállítótérben olyan projekteknek adtunk helyet, amelyek a design eszközeivel igyekeznek egy sokszínűbb és elfogadóbb világot létrehozni. A kiállított projektek közös ismertetőjegye, hogy egyedi módon vonják be különleges, hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársainkat a munkafolyamatba, velük közösen gondolkodva vagy hihetetlen precíz manufakturális tudásukat hasznosítva hoznak létre olyan termékeket, amelyek mindannyiunk számára értéket képviselnek. A Design Hét Budapest 2017 idejére a célunk, hogy a hazai inkluzív designt a nemzetközi kontextussal kiegészítve mutassuk be. A kiállítás elsősorban a brandek indulására és a szociális vállalkozási forma gyakorlati sajátosságaira fókuszál. 

A kiállításhoz társul egy egynapos minikonferencia is, ahol a nemzetközi és hazai partnerek közötti párbeszéd minden résztvevő számára izgalmas és inspiráló lesz. 

A program védnökei Balla Eszter és Martinkó József.

Kiállítóink: 
- WELLDONE (PL) - Lengyel szociális brand, amely a gyártást és tervezést is Lengyelországban, megváltozott munkaképességűek segítségével végzi.
- A Avó Veia trabalhar (PT) - Lisszaboni közösségi brand, amely idős asszonyokat integrál újra a munkaerőpiacra közösségi élményeken és gyártáson keresztül. 
- Wolvaeren (NL) - Az integrált tervezéssel létrehozott szövőszék, mely lehetővé teszi, hogy különböző mentális képességekkel rendelkező emberek közösen dolgozva hozzanak létre textíliákat.
- FELIZ! (NL) - Brazíliában fogyatékkal élők által összeállított, bőrhulladékból készült taktilis színes bőrszőnyegek.
- PLAYING WITH IMPULSES (NL) - Egy játék autizmussal élő szülők gyermekeinek, hogy könnyebben megértsék szüleik viselkedés-mintáit.
- Social Label (NL) - Holland szociális brand, amely gyártási folyamataiban Európán kívüli országok hátrányos helyzető mesterembereinek ad munkát.
- Maacraft (HU) - A MAACRAFT foglalkoztatási programjában autizmussal élő, értelmi sérült fiatalok designerek segítségével készítenek egyedi termékeket. 
Remodel (HU) - Szegeden működő nonprofit társadalmi vállalkozás, mely használt, régi és antik jellegű bútorok kortárs szemléletű felújítását végzi pályakezdő fiatalok foglalkoztatásával.

A korábbi kiállítás képei itt érhetőek el.

A kiállítás helyszíne és az esemény szervezője:

MAXCity Lakberendezési Áruház (2024, Törökbálint, Tópark u. 1/a).

Vissza
EN