Vissza a lap tetejére

Magyar Géniusz - FRISS: új kiállítás nyílt a Gallery MAXban

Kategóriák

2021.09.03.

2021.09.09-én csütörtökön megnyitotta kapuit a Gallery MAX legújabb kiállítása "Magyar Géniusz - FRISS" címmel. A kiállítást személyesen is megnézheted bevásárlóközpontunk nyitvatartási idejében, a galéria második emeleti kiállítóterében, de online is bejárhatod virtuális sétánk segítségével: 

A kiállításról:

Nincs még fél éve sem, hogy a Gallery MAX megrendezte a Magyar Géniusz című kiállítást. Nagy
örömünkre, a magyar geometrikus absztrakt festészet száz évét áttekintő tárlatunk felkeltette a szakma és a közönség érdeklődését. Sikernek tekinjük, hogy a tárlat meghívást kapott Pécsre, és a nyár legforgalmasabb időszakában, az irányzat szempontjából fontos város központi kiállítóhelyén, a Széchenyi téri patinás Pécsi Galériában láthatta a közönség.

A FRISS alcímű következő kiállításunkon immár nem művészettörténeti összefüggéseiben állítjuk
reflektorfénybe a magyar gemoterikus absztrakt irányzatot, hanem feltárjuk annak eleven, friss, életenergiáktól duzzadó mai működését. Az előző tárlat állítása, hogy a bő másfél évszázada megalapozott és minden köztes történelmi, illetve politikai korszakon átívelő hagyományos magyar oktatási, matematikai, geometriai, s ebből következő művészeti gyakorlat, amely a geometrikus absztrakt művészetben öltött testet, ma is éppolyan érvényes, jelenvaló. Ma is újabb és újabb értékeket teremt. Újabb és újabb kiforrott alkotók életművével gazdagítja a magyar géniuszt.

A Magyar Géniusz - FRISS alcímű kiállítás az eddig már reprezentált műfajok - a festészet és a szobrászat - mellett a fotográfiával is kiegészülve, ezt a virulens művészeti tobzódást állítja elénk azzal a
reménykeltő felismeréssel, hogy a Magyarországon legkevesebb százéves hagyományal bíró irányzat
továbbra is hatalmas tartalékokkal rendelkezik.Megnyitó: 2021.09.09. 19:00

Az eseményt két tehetséges, fiatal kortárs táncos, Bakonyi Jusztina és Guzmics Petra által alkotott MAG projekt etűdjével nyitjuk, ezzel is erősítve a különböző művészeti ágak egymásra hatásával az élmény sajátos és mélyebb befogadását, értelmezését.

A MAG célja egy saját viszonyrendszer kiépítése a tánccal. Mindezt letisztult, pontos, megfogható stílussal. A gondolatok, érzések közléséhez pedig komplexebb összefüggéseket, szerkezeteket, valamint szimbolikát alkalmazva.

Helyszín: MaxCity (2045 Törökbálint, Tópark utca 1/a), II. emelet, 213.

A kiállítás 2021. november 19-ig látogatható.

Csatlakozz Facebook eseményünkhöz!

Az esemény nyitóképe: 

Poroszlai Eszter: Deformált körök 5., 2016 (részlet)

Vissza
EN