Vissza a lap tetejére

​MÁSkarácsonyfa kiállítás

Kategóriák

2021.12.01.

December 1-jétől egy különleges kiállítással várunk mindenkit, ahol lakberendezési-, és dekoratőr iskolák hallgatói által díszített 2 méteres karton karácsonyfákkal mutatjuk be, mire képes a kreatívitás és a stílusérzék egy klasszikus témában, újszerű anyagokkal, és megközelítéssel.Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2. emeleti rendezvényterem (2045 Törökbálint, Tópark utca 1/a)

A kiállítás időtartama: 2021.11.30-12.31.
 

Járd be a kiállítást online sétánkon! 

A kiállításon résztvevő intézmények:


BKSzC Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum


BKSzC Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum a főváros egyik legnagyobb múltú iskolája. Az itt tanuló fiatalok az öt éves képzés során faipari technikusi vagy dekoratőr oklevelet szereznek, melynek birtokában főiskolán, egyetemen folytathatják tanulmányaikat, vagy vállalkozóként, alkalmazottként kezdhetik meg szakmai pályafutásukat. Felnőtt tanulóink ezek mellett az asztalos és a grafikus szakmák közül is választhatnak. Az iskola Újpest szívében, a Deák Ferenc utca 40. szám alatt található.

Alkotások:

Grincs

Vincze Alíz Georgina, Széles Borbála Sára

A fát a 2000-ben készült film ihlette. Zöldbe öltöztettük, mint a főszereplőt, de a tűlevelek helyett egy szőrös bundát kapott. A kezébe helyezett egyetlen összetört dísz Grincs hozzáállását tükrözi a karácsony ünnepéhez.

Aranyhaj és a hét törpe meseországban

Csúzi Jusztina Zsófia, Hrapan Júlia, Józsa Dorina

A fát Walt Disney klasszikus mesefilmjei inspirálták. Aranyhaj haja minden szinten átfut, az összes mesét összeszőve, így lett ő a főszereplő. A hét törpe karácsonyi manóvá avanzsálva őrzi őt. 

Nem látom az erdőtől a fát

Fukász Nikolett, Hegedűs Virág Eliza, Mátyás-Rimai Panna

Ezt a fát a természet ihlette, mert számunkra fontos az erdő és annak élővilága. A havas tájban álló fenyők életet visznek a műfába. A fák közül előbukkanó szarvasok vidámságot csempésznek a látványba.

Vissza az időbe

Sípos Elizabet Mária, Tibola Krisztina, Tőzsér Eszter

Fánk egy 1980- as évek végén megjelent alternatív stílust tükröz, ez a steampunk. Alapvetően nosztalgikus hangulatát az órák közvetítik. Szeretnénk megmutatni, hogy ezt a gyárias stílust rá tudjuk hangolni a karácsonyi hangulatra.

 Retro gyermekkor

Hegedűs Virág Eliza, Mátyás-Rimai Panna, Vincze Alíz Georgina

A játékok karácsonykor általában a fa alatt találhatók,  nálunk azonban ez a sztereotípia megváltozik, s a fán, mint díszekkel találkozunk velük. Olyan darabok jelennek itt meg, melyekkel még nagyszüleink játszhattak. Legtöbbjük fémből, néhány textilből készült anno, de ezek most egységes képet mutatva fából születtek.
 

Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum

A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum tizenegy éve létezik ezen a néven a nagy múltú Dekoratőr Iskola és egykori Kézműipari Szakiskola utódjaként. Jelenleg az ország legnagyobb tisztán képző- és iparművészetet oktató intézménye, így körülbelül hétszáz tanulónk van 14-től egészen 70 éves korig a különböző művészeti szakokon: grafikus, festő, szobrász, kerámiaműves, üvegműves, dekoratőr, fotó, animáció, kiadványszerkesztő.

Büszkék vagyunk rá, hogy tanulóink közül nagy számban tanulnak tovább a művészeti egyetemeken: MOME, MKE, PTE-MK, METU, EKE-VMI, NYME, és külföldön Dániában és az Egyesült Királyságban. Emellett a szakmák elvégzése után sokan kezdnek önálló kreatív vállalkozásba, és talán még többen helyezkednek el a munkaerőpiacon különböző kreatív iparágakban mint: reklámipar, grafikai stúdiók, UI és webdesign, filmipar, nyomdaipar, dekoratőr, designipar, kerámiaipar, üvegipar.

Alkotások:

"Kollázs" fa (Iskolai munkák újragondolva)

Halmos Andrea, Borsos Róbert, Csík Elizabet

"Havas" fa

Csivincsik Vivien, Klauz Virág, Estók Boglárka, Kováts Gábor

"Piros" fa

Szabó Tünde, Bögözi Pálma

"Masni" fa (Újrahasznosítás)

Garamvölgyi Zsanett, Joszkin Tímea, Csík Elizabet, Mayer Evelin, Püspöki Vanda, Sós Vivien, Tuza Kristóf, Szép Barbara 

"Fehér" fa:

Bogdán Adrienn, Wéber Boglárka, Gugi Laura, Sperling Vanessza, Jánosi Tímea, Solymosi Balázs, Németh Boglárka, Bognár Bianka, Kovács Evelin, Halmos Andrea, Borsos Róbert
 

Junior Art Center Lakberendező Iskola

Design mint környezet | Design mint életmód | Design mint együttműködési forma

Mottónk: A design fogalmához tartozó eszköztárkészleten keresztül, a közös tanulási folyamat részeként a design fogalmának újra értelmezése a hosszútávon fenntartható környezet | életmód | együttműködési formák fejlesztéséhez.

A Junior Art Center Lakberendező Iskola oktatási koncepciójának alapja évtizedek óta az innovatív, közös tanulási folyamat. Figyelemmel kísérjük, és folyamatosan reagálunk a környezetkultúra területén történő változásokra, fejlesztésekre, a design és a globális trendek tendenciáira. Képzésünkben kiemelt szerepelt tölt be a tervezői gondolkodás design stratégián alapuló formálása, a látványtervező és építész szoftverek magasszintű oktatása. Elengedhetetlen, hogy kapcsolódva a piacvezető gyártó- és kereskedő cégek edukációs programjaihoz, workshopok keretében szerezzenek hallgatóink naprakész, piacképes és piacérzékeny ismereteket. Fontosnak tartjuk, hogy tervezőként olyan kompetenciákkal rendelkezzenek, melyek egyéni látásmódjukon  és térszemléletükön keresztül sikeressé teszi őket. Intézményünkben az újító szemlélet mellett az állandóságot jelenti a családias légkör, a lojalitás, a segítőkészség és nem utolsó sorban a jó hangulat. 

Eszköztárunk: multifunkcionális oktatótermek, közösségi terek, kollaboráció, saját fejlesztésű oktatási rendszer, online támogatás, országosan elismert, magasan képzett oktatók, folyamatos ügyfélszolgálat, pályázatok, szakmai szervezetekkel – kiemelten a Lakberendezők Országos Szövetségével – történő együttműködés, oktatást kiegészítő szolgáltatások, szakmai programok, kiállítások

Alkotások:

TOLLPEHELY
Hópehely és tollpehely kis madárka itt telelj.

Dr. Kerekes Andrea, Juhász Zsuzsa Kovács Zsolt

TERE-FERE
Tere-fere a zsebeket tegye tele!

Dr.Kerekes Andrea, Juhász Zsuzsa, Kovács Zsolt

LÉLEKÉRINTŐ
Mi számít igazán? Hahó emberek, ÉBRESZTŐ!

Jankovics Éva

GLAMOUROS CSILLOGÁS
Sikkes külső…Ragyogó szempár…Gyönyörű lélek… Érezd a varázslatot!

Hegedüs Erzsébet, Kovács Klaudia

EGY CSOKOR KARÁCSONY

Pethő Lilla, Arbonika Szárazvirág & Vintage Webshop

"Nem hullatom levelem, illatozom ameddig csak lehet.
Fakó otthonod ajándéka leszek, fenyőfaként is díszeleghetek.
Tartós próbálok lenni, foglalkozni pedig nem kell velem.
Káros nem vagyok, szeretem környezetem.
Ha megóvóm a világot, szobád díszes elemeként maradhatok e?"

 

Lakberendezők Országos Szövetsége

A Lakberendezők Országos Szövetségének küldetése a magas színvonalú lakás-és környezetkultúra népszerűsítése, a közizlés formálása, valamint tagjaink tevékenységének támogatása. Ezzel nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy a lakberendezés mára elfogadott és keresett szakmává vált. A Szövetségnek 190 végzett lakberendező-tervező tagja van, mely az elmúlt évtől 6 művészeti taggal is kiegészült, 30 lakberendező hallgatónk, valamint 100 gyártó-forgalmazó céges tagunk van. Tagjaink kiállításokon mutatkoznak be, szakmai rendezvényeket szervezünk és a közösségi médiákon keresztül is arra törekszünk, hogy igényes lakberendezési alternatívát kínáljunk a nagyközönségnek és az ügyfeleknek.

Alkotások:

"FURRY"

Ács Erzsébet, Árvai Klaudia

Szerettük volna, ha valamilyen módon kapcsolódik a lakberendezéshez a díszítés, így esett a választás az IKEA fekete színű akasztóira. Ezt tovább gondolva fekete gömbökkel egészítettük ki a dekorációt, amelyhez fehér szőrme alapok késztettünk. Így lett a mi fánk a "FURRY".

"WINTER SUNSET"

Budai Ildikó, Kovács Zsolt 

Tél, naplemente, színek, fények, anyagok, struktúrák , szokatlan formák, izgalmas kontúrok, LOSZ, JAB - izgalmas vízió
 

Stílusház Lakberendező Iskola 

A Stílusház Lakberendező Iskolát 2003-ban alapítottuk azzal a céllal, hogy tudásunk legjavát nyújtva képezzünk igazán jó lakberendezőket. Olyan szakembereket, akik kreatívan alkotnak, átfogóan, komplex módon gondolkodnak, konstruktívan állnak a feladathoz és akik a megoldandó feladatokban nem problémát, hanem kihívást látnak. Munkánk célja a szakma színvonalának emelése, naprakész és jól megalapozott tudással rendelkező tervezők képzése.

Alkotások:

AZ ÖRÖK ZÖLD

Bakonyi Anna

A zöld szín a reményt, a megújulást, a növekedést szimbolizálja; a kék és a sárga keverékeként egyesül benne a szellem és a lélek, a tudás és a hit, a nő és a férfi. A természetben leggyakrabban előforduló színt otthonainkban is előszeretettel alkalmazzuk: a burkolatoktól kezdve a dekorációig mindenhol találkozhatunk vele. Ezen alapanyagokat felhasználva, az újrahasznosítás jegyében született meg az én "örökzöldem": a házépítés és lakásszépítés során megmaradt anyagokkal dolgoztam, így megalkotva egy olyan karácsonyfát, mely évről évre a lakás dísze lehet decemberben, textúrájával illeszkedve környezetéhez, védve a természetet.

Karácsony természetesen

Csite-Kartalin Anita, Havasi Mónika, Horváth Beatrix

Alapkoncepciónk a régi karácsonyfák hangulatának felidézése. A modern színválasztás lehetővé teszi a hagyományos díszítés újkori környezettel való összehangolását. Viaplant lapokkal és az azokban megjelenő növények terméseivel, rózsa-csipkebogyó, olajfa-olajbogyó, a szalma aranysárga, a borostyán erős mélyzöld színével, az illatos fahéj, csillagánizs és narancs elemek elhelyezésével díszítettük a természetességen alapuló design fánkat.

Gondolatébresztő

Kohári Anikó, Molnár Judit

A környezettudatos életmód ma már egyre népszerűbb és a Föld megóvásának fontossága lassan beépül a köztudatba. Az egész bolygóra kiterjedő hulladékgazdálkodás, a megújuló energiák alkalmazására való törekvés minden nemzet feladata. Kötelességünk és érdekünk megóvni ezt a gyönyörű és egyetlen helyet, ahol élünk. Karácsonyfánkat ebben a szemléletben alkottuk meg, kizárólag újrahasznosított anyagokból, melyet gondolatébresztőnek szántunk...

Vissza
EN