Vissza a lap tetejére

MAX Art Incubator - kulturális programok a MaxCityben

Kategóriák

2021.09.23.

A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontként több, mint 15 éve képviseli Magyarországon, sőt lényegében Európa szinten is egyedülállóan a nemzetközi lakberendezési design márkákat. A házban található üzletek naprakészen a nemzetközi trendekben, számos termék esetében egyedüli forgalmazóként igyekeznek minél szélesebb palettáját elhozni a vásárlók számára legérdekesebb és legkeresettebb daraboknak.

Az épület adottságai és a főváros közelsége, illetve annak gyorsan fejlődő agglomerációs települései által felkínált lehetőségeket kiaknázva, a MaxCity már többször volt helyszíne nívós design- vagy divat témájú rendezvényeknek. Ezek sikere, az érdeklődők száma és a visszajelzések egyértelműen megmutatták, hogy színvonalas tematikus programokra nagy igény volt és van napjainkban is, az azóta a világot átformáló történések ellenére.

Mindezen adottságokra, tényekre és tapasztalatokra alapozva, 2021-től a MaxCity stratégiai irányként tekint az intézmény design-, kultúra- és képzőművészeti eseményeket befogadó kapacitására. Cél, hogy a következő években ez a törökbálinti helyszín nem csak hogy felkerül, de akár meghatározó pontjává is válik majd Budapest és környéke kulturálisan nyitott közönsége számára.

Egy komplex szcéna, amelyből egyszerre meríthet majd több művészeti ág együttműködése révén mind alkotó, mind befogadó.Ennek szellemében nyitotta meg kapuit első körben Bojár Iván András galerista vezetésével a Gallery MAX, megannyi színvonalas kiállítással gazdagítva a kortárs képzőművészet és a közönség találkozási lehetőségeit, ahol jelenleg a magyar geometrikus és absztrakt kortárs alkotóinak munkáiból szeptember 9-én nyílt Magyar Géniusz FRISS című tárlat november végéig bárki számára megtekinthető.

2021 szeptemberétől pedig kifejezetten célirányosan elindult az Art Incubator programsorozat, melynek keretében számos különleges, látványos és tartalmas előadást élvezhetnek majd az idelátogatók. A hely és a koncepció érdekessége - a név választásban utalva is erre -, az a szándékos és tudatos törekvés, hogy nem csupán kész produkciók, hanem izgalmasnak ígérkező kísérleti és kollaborációs projektek számára is teret ad majd a MAX Art Incubator.

Így kerülhetett sor a Gallery MAX legutóbbi megnyitóján a fiatal kortárs táncosok debütáló munkájaként bemutatott  MAG produkcióra, illetve KORTÁRS KÓSTOLÓ címmel szeptember 13-án Bojár Iván és az ONYX head sommelier-jeként ismert Angerman László Öcsi olasz borokra felfűzött fantasztikus tárlatvezető borkóstolójára.

A Dollár Papa Gyermekei társulat „OTTHON” című színházi darabját is láthatták a nézők szeptember 23-án, de következő héten szeptember 29-én Horváth Lili és Kakasy Dóra főszereplésével Janikovszky Éva képzeletszínháza is megérkezik majd a MaxCitybe. 

Az októberi hónapot 10.13-án egy igazán aktuális és sokakat érdeklő téma felvetéssel kezdjük, Bojár Iván a Gallery MAX galeristája Weiler Péter festő művésszel beszélget majd a blockchain alapú kortárs művészet létjogosultságának kérdéséről.

A sorozatot folytatva novemberben is lesz majd KORTÁRS KÓSTOLÓ, ahol a spanyol boroké lesz a főszerep.

Az aktuális eseményekért érdemes követni a MaxCity közösségi oldalait és a weboldalunkat is!

Vissza
EN