Vissza a lap tetejére

MaxCity – maximum a S/ALON Budapest 2021 lakástrend kiállításon is

Kategóriák

2021.10.25.

A tavalyi kényszerkihagyást követően idén szeptemberben újra megörvendeztethette a különleges otthondizájnra vágyó közönséget a hazánkban páratlan színvonalat képviselő S/ALON Budapest lakástrend kiállítás. Az izgalmas installációkban bővelkedő palettát tovább színesítették a MaxCity három partnerüzletének kínálatából berendezett enteriőrök.

Szerző: Zsuzsics Renáta

A 24-es standon bemutatkozó Indagroup esetében a fenti állítás szó szerint értelmezendő: a több részből álló kiállítótérben a ragyogóbbnál ragyogóbb tónusú bársonyba öltöztetett Bretz ülő- és fekvőbútorok tündököltek főszereplőként. A neves német bútorgyár pompás termékei igazi dívaként viselkednek – a pazar színeken túl puha formáikkal és lenyűgöző íveikkel csábítanak önfeledt ejtőzésre.



Valódi egyéniségek. Merészek és bátrak, minden tekintetet azonnal magukra vonzanak, senki figyelmét nem kerülik el, még akkor sem, ha szolidabb holdszürke ruhába bújnak.



Elkápráztatnak és ragyognak – ezen a standon pedig nem is akármilyen fényben tették ezt, hiszen az az olasz dizájn terén is úttörőnek számító Slamp márka kétségtelenül formabontó lámpabúráiból áradt. 

A látványos világítótestek fantasztikusan innovatív műanyagból készülnek, ezért pehelykönnyűek, szinte mindennek ellenállnak (legyen az ütés, hő vagy UV-sugárzás), gyermekbiztosak, az egyes elemek kézzel kialakított illesztési pontok mentén kapcsolódnak össze, nem ragasztó vagy csavarok tartják össze őket. Sőt, attól sem kell félni, hogy nehéz takarítani a gyakran fodrokból, szirmokból, levelekből álló bonyolult kompozíciókat, mert a felületet antisztatikus bevonat borítja.

A rendkívüli matéria lehet irizáló, fémes, kristályként viselkedő, félig áttetsző – mesterien formálja a fényt. A bámulatos lámpakollekciók világhírű tervezőgéniuszok (például Zaha Hadid, Alessandro Mendini, Marc Sadler) szárnyaló fantáziája nyomán születnek. A standon a járható gardróbot megvilágító floreális ihletésű falikarok szokatlanul lágy nőiességgel járultak hozzá a kellemes budoárhangulathoz, míg az elnyújtott formájú, (mellesleg “magyar meggyleves” színkódra hangolt) textilborítású fiókjai révén is különleges komódon Marcantonio pofonegyszerű zsenialitását dicsérte a puszta izzót formázó asztali lámpa. 



Fémes árnyalatú függesztékek emelték ki az Old Line lélegzetelállító részleteket felvonultató tömörfa konyháját, mely a made in Italy másik oldalát képviseli: az örökérvényű, természetes fa és az évtizedekre visszatekintő kézműves hagyományok iránti elkötelezettséget.

Törékeny szépségükkel éteri, szinte megfoghatatlan dimenziót teremtettek és szemfényvesztő trükkökkel incselkedtek a Tonelli Design üveg kisbútorai és tükörcsodái. 

A sokrétű enteriőr színpompás harmóniájában randevúzó, kivételes minőséget és határozott karaktert képviselő márkák produktumainak közös üzenete félreérthetetlen és megszívlelendő: otthonunk kialakítása során is merjünk egyediek lenni, túllépni a monotóniába fúló, megszokott sémákon, legyen bátorságunk sziporkázni!


 
(Tervező: Pozsonyi József, fotók: S/ALON BUDAPEST / Villányi Csaba (1-2) és Tóth Dávid (3-7))

Ha lakberendezésről esik szó, manapság megkerülhetetlen az otthoni wellness fogalma, elsősorban – de nem kizárólagosan – a tisztálkodásnak szentelt helyiség(ek) kapcsán. Tudatosan figyelünk arra, hogy pihentető, megnyugtató, esztétikus környezetben szülessünk újjá és töltődjünk fel egy-egy hosszú nap végén: száműzzük innen, de legalábbis elkendőzzük a mosógépet, gyertyát gyújtunk. Sőt: egyre többen úgy tekintünk a fürdőre, mint otthonunk többi részére: szobaként kezeljük, ahogyan meg is érdemli. Lakályossá tesszük, kibéleljük, dekoráljuk, pihenőbútorral egészítjük ki. Pont ilyen előremutató, gondosan kialakított, hangulatos fürdőszobát tárt a publikum elé a 31b standon a régóta közkedvelt Diego floor&home. 



Korunk modern technológiájának hála, nem kell lemondanunk például az egységes padlóburkolatról: akár az egész lakáson végigvonulhat ugyanaz a “talpalávaló”, sőt, a homogenitás jegyében látványosan felfuthat a falra is. Az anyagbeli azonosságnak nem feltétlenül kell monokrómiát jelentenie: a gazdag színválasztéknak köszönhetően kontrasztosan kombinálhatjuk a sötétebb és világos árnyalatokat. Az enteriőrben bemutatkozó SPC burkolatok a vízálló padlók új generációját képviselik. Ásványi alapanyagból, magas minőségben készítik őket, rugalmasak, tartósak, felmosással vagy porszívózással egyszerűen tisztán tarthatók, lerakásuk könnyű, ráadásul tökéletesen vághatók is, így a legbonyolultabb alaprajz sem fog ki rajtuk. 



Sokan ódzkodnak a tapétától, pedig a napjainkban gyártott, könnyen kezelhető, nem gyűrődő, nem szakadó, maradék nélkül eltávolítható tekercsek, mint a kiállított típus, már kisebb felületen alkalmazva is igazi vizuális csemegét kínálnak. Kedvünkre tallózhatunk a strukturált felületű, fémes csillogású, háromdimenziós hatású vagy éppen botanikai mintázatú példányok közt, az egyedüli kihívás a bőség zavara. Ha sikerült letenni voksunkat a megteremteni kívánt atmoszférához illő darab mellett, merítsünk ihletet a kisenteriőrből, és keressünk helytakarékos lerakót, érdekes, akár figurális lámpát, puha szőnyeget.



Nagyobb fürdőszobában vétek lenne nem megjutalmazni magunkat egy – akár kárpitozott – fotellel, padocskával, amely a kényelmi szempontokon túl esztétikai elvárásainknak is megfelel. Jól szellőző fürdőben nem kell félnünk a páratartalom okozta károktól, de akkor se keseredjünk el, ha nincs lehetőségünk ablakot tárni: körültekintő választásokkal, az apró kiegészítők harmóniájával, zöld növényekkel (vagy az igazihoz megszólalásig hasonlító faux társaikkal) meghitt, szobaszerű miliő vesz majd körül bennünket.    



(Tervező: Sárközi-Varga Anikó, fotók: Sárközi Péter)

Otthonunk további helyiségeinek felöltöztetéséhez lehetőségek egész tárházát mutatta be a már nevében is fenséges Queen Home Textil hívogató kisenteriőrje a 25c jelű standon. Az érdeklődők olasz, spanyol, angol, német gyártók exkluzív bútorszövet-, függöny- és szőnyegmintáiból szerezhettek tapintható benyomásokat a pihe-puha luxus fogalmáról. A mesés dekortextileket és a szivárvány minden színében elérhető, változatos struktúrájú kárpitanyagokat kínáló Alhambra márka méltán vívta ki népszerűségét szerte a világon.

A Tim Wilman tervezte minták egész garmadáját felsorakoztató tapétakönyvek távoli tájakra kalauzolták el a – legalább képzeletbeli – utazásra vágyókat, Malibutól Ceylonon át egészen a Távol-Keletig. A repertoárban szereplő tapéták bármelyikével mi magunk is meginvitálhatjuk, mi több, hosszasan marasztalhatjuk környezetünkben az ismeretlen varázsával kecsegtető egzotikumot, amely egyrészt időtlen favoritnak számít, másrészt néhány éve kimondottan trendi. 



Tarka csokorba gyűjtött karniskülönlegességekre is felfigyelhetett az otthonszépítő ötletek után kutató látogató, sőt felfedezhette: további burkolatfajták, lábazati elemek, egyéb belső árnyékolási megoldások (reluxa, roletta, római- és sávróló, pliszé, szalag- és lapfüggöny) is elérhetők a kifejezetten gazdag áruskálán. 

Amilyen széles a forgalmazott termékek köre, olyan sokfélék a kínált szolgáltatások is: a Queen Home Textil ugyanis egy építészettel, belsőépítészettel és lakberendezéssel is foglalkozó cégcsoport tagja, a látványtervezéstől a kivitelezésig részt vállal a kreatív folyamatokban. És ez még nem minden! A tulajdonos, Őze Attila újabb szenzációval készül ámulatba ejteni az ínyenceket: hamarosan megnyílik bemutatóterme a MaxCity-ben, ahol az Aster prémium konyhabútorainak kizárólagos magyarországi képviseletét ellátva Itália legjavát prezentálja majd.

A csaknem fél évszázados gyártási tradíciókkal büszkélkedő bútorok extravaganciája elképesztő részletekben manifesztálódik: hajlított, homorú vagy domború vonalvezetésben, meglepő és nemes anyagok (bőr) használatában. Az, hogy a márkaképviseletet ellátó belsőépítész szakember sokéves vendéglátóipari tapasztalattal is rendelkezik, garantálja: az anyavállalat missziója szerint ellenállhatatlan dizájnon túl tökéletesen praktikus is lesz új konyhánk.   





(Konyhafotók forrása: archiproducts.com)

A S/ALON Budapest 2021 lakástrend kiállításon debütáló kuriózumokon túl a MaxCity üzleteiben rengeteg felfedeznivaló vár mindenkit, aki a fenti ízelítőnél többet kíván látni.

Vissza
EN