Vissza a lap tetejére

Dj Bootsie - Waiting Fast

Kategóriák

2021.10.12.

Ha 2021.10.08. és 10.17. között ellátogatsz a MaxCitybe, és megkeresed a KOLLAB KOCKÁT, azaz a 'Rising Grid - The Collab Cube'-ot, a bevásárlóközpontunk extra hangolású szférikus zónáját, ahol a dimenziók és művészetek kölcsönhatásában a vizualitás, a fények, színek, formák, illatok és a zene - az audió- és vizuális élmény - egyszerre hatnak rád. 

Hogy biztos legyen a hatás, a zenék megkomponálására 5 kiemelkedő hazai elektronikus zenészt kértünk fel, ezen a héten pedig napról-napra lerántjuk a leplet az előadók külön a CUBE-ra komponált zenei etűdjeiről. Következzen...

Dj Bootsie - Waiting Fast


Soundcloud


Hogyan született a track?

Budapest Design Week kapcsolódó track létrehozásánál, a képeket megpillantva az idő és a nagy terek jutottak valahányszor az eszembe. Az idő és a várakozás viszonya ez, a könyörtelenül fogyó időé és a egyre türelmetlenebb várakozásé. Már egyre gyorsabban, sőt nagyon "gyorsan várok".

A zene elején tétován építkező szőnyegek a hallgatóból is ezt az érzést provokálják, az egyből a lényegre törés és azonnali kibontakozás, rögtön megértése az adott helyzetnek, műnek korunk egyik kényszere. Az idő hiánya, a várakozás türelmetlen érzése.....
 Az előadóról:

Hip-hop, basszus ütemek, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, csipetnyi komolyzene és nyomokban jazz... ezek mesteri elegye határozza meg a dj/producer, Solymosi Vilmos (DJ Bootsie) alkotásait. 
Egyéni hangja már az Ugar Recordsnál 2004-ben megjelent első (“The Silent Partner” c.) lemezével kitűnt a nemzetközi hip-hop- elektronikus szcénából.

Második és harmadik önálló albumát az angol BBE kiadó jelentette meg a műfaj világszerte legnagyobb neveinek (J-Dilla, Pete Rock, DJ Vadim, DJ Jezzy Jeff, Madlib) társaságában. 

Készített színházi és filmzenéket, számai neves válogatásokon, sorozatokban, a divatvilág fórumain szerepelnek. (Buddha Bar, CSI helyszínelők sorozat, Vogue.de, Mercedes Benz Mixtape, Marc Cain, DJ Cam-My Playlist...) 
 

Vissza
EN