Vissza a lap tetejére

​RÉTEGRENDBEN - Kiss Zoltán festőművész kiállítása

Kategóriák

2022.10.26.

2022. november 3-20.

Kiss Zoltán 1994-óta kiállítóművész. Olyan témái, mint a Kontrapunkt, Vonalkultusz, Tércsomók és Térszövetek festmény sorozatokká összeállva határozott, következetes útat járnak végig.

A Gallery MAX-ban bemutatandó RÉTEGRENDBEN című kiállítás egy két csoportra osztható vállogatás az alkotó műveiből: vegyes technikával készült nagy méretű papír képek a 2000-res évek elejéről, és a napjainkban készült nagyobb, és kisebb méretű vászonra festett tempera, akryl képek a Hideg máglya sorozat folytatása.

Kiss Zoltán: “Az informel művészet érdekel. Ösztönös típus lévén ebből nem engedek, egy bizonyos "minimumon" szándékozom dolgozni, és nem lemondani semmilyen problémáról, ami ezen a minimumon jelentkezik - lehetőleg nem próbálom megoldani azokat, mivel integráns részei ennek a munkának (talán a lényege, talán az egzisztálásnak). Tudatos választásról van szó: léteznek elfogadható kivezető utak a folyamatos morális krízisből, legyen az akár a kreativitás, akár az intellektualizmus, de mindezek fölött van számomra maga a küzdelem. Alkotói felfogásomat az egyéni kifejezésmód – expresszív, non figurativítás jellemzi. Jól kitapintható művészetemben az olasz nagy mesterek: Afró, Vedova, illetve tanáraim, művészeti hatása: Benedetti, Spoldi, Di Jorio.

A képalkotásomban az informel formák rajzossága elegyedik a használt színek szimbólikájával. Munkáimon a káosz kimerevített képeit látjuk, annak fontos csomópontjaival, ahová a mozgások beérkeznek, és kicserélik egymás között energiáikat”.
 Megnyitó: 2022. november 3. 19:00
A kiállítást megnyitja: Széplaky Gerda filozófus, esztéta
A kiállítás kurátora: Pálffy György építész

Helyszín: Gallery MAX (MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont 2. emelet - 2045 Törökbálint, Tópark utca 1/a)

A kiállítás megtekinthető: 2022. november 3-a és november 20-a között a MaxCity nyitvatartási idejében:

Hétfő - Szombat: 10:00 - 20:00
Vasárnap: 10:00 - 19:00

Csatlakozz a Facebook eventhez! 

Vissza
EN