Vissza a lap tetejére

RISING GRID – THE COLLAB CUBE

Kategóriák

2021.10.01.

Nézd/Hallgasd/Élvezd/Alkosd


Programok:


10.08. 18:00 (KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ)
 

Megnyitó
10.08-án útjára indítottuk A KOLLAB KOCKÁT, azaz a „The Rising Grid Collab Cube”-ot!

Gyere el hozzánk a MaxCity-be, keresd meg a ház extra hangolású szférikus zónáját, ahol megtapasztalhatod a dimenziók és művészetek kölcsönhatását, ahogy a vizualitás, a fények, színek, formák, illatok és az 5 kiemelkedő hazai elektronikus zenész - külön a CUBE-ra komponált - zenei etűdje révén, az audió- és vizuális élmény egyszerre hatnak rád!

Alkoss bele A KOCKÁBA a rendelkezésre álló eszközökkel, hogy valóban kollaborációs legyen ez az összművészeti performansz…


 

Bővebben a RISING GRID – THE COLLAB CUBE-ról


Az elmúlt év megmutatta nekünk, hogy mennyire könnyen korlátozhat minket bármilyen külső tényező szabadságunk megélésében. Hogy egyénként mennyire elszigeteltek és sérülékenyek vagyunk.

Ez a mentális állapot pedig ráirányította figyelmünket a kooperáció erejére, egyúttal rávezetett minket az alkotás alternatív formáira is. Alapjaiban értékelődött fel látásmódunk, gondolataink kinyilatkoztatása, a teremtés és kölcsönhatás fontossága, hiszen a saját világunkba bezárva fellépő hirtelen impulzusredukció hosszú távon élhetetlen. Mi most ennek a szunnyadó alkotás és kölcsönhatás iránti vágynak szeretnénk teret adni, hogy egy speciális kollaboráció révén sajátos és minden bizonnyal különleges produktumot hozzunk létre.

A MaxCity önálló identitású, lüktető mini piacok egysége, tele világhírű formatervezők remekeivel. De itt a designt készen kapjuk, hiszen valahol valakik már tökéleteset alkottak. Ez alkalommal viszont izgalmas kísérletre invitálja a helyszín a hozzá ellátogatókat a Budapest Design Week idején: egy jövőbe mutató installáció közös megépítésére Rising Grid – The Collab Cube címmel.

A MaxCity csapata művészek bevonásával hoz létre olyan inspiratív alkotóteret, amelybe progresszív formákkal, színekkel és fényekkel teszi le a tíz nap alatt felépülő tér alapkövét, és amelyet 2021. október 8-án 18 órától a Budapest Design Week időtartamára átenged az érdeklődőknek, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével bárki hozzátehessen valamit, és ezáltal ő maga is részesévé válhasson egy különleges alkotás megszületésének.

A művészetek egymásra hatását erősítendő az inspiratív állapotot zenei aláfestésként olyan etűdökkel fokozzák, amelyeket hazai elektronikus zenészek és DJ-k írnak a kezdő installáció által ihletve, kifejezetten erre a célra. Ily módon a kísérlet arra is kiterjed, hogy különböző zenei alkotók hogyan reflektálnak ugyanarra a vizuális hatásra a saját eszközrendszerükkel.

A rendhagyó kísérletet kamerával rögzítjük, hogy dokumentálhassuk a közös alkotás teljes folyamatát.

Kattints ide a további információkért!

Vissza
EN