Vissza a lap tetejére

RITMUS / GONDOLAT - Összművészeti Performance

Kategóriák

2021.06.21.

RITMUS/GONDOLAT 

Összművészeti Performance

Időpont: 2021. június 29., 21:30.
Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont

Az előadás estéjén ingyenes buszjárat közlekedik a MaxCity és a Szent Gellért tér között. 

Előadás előtt - indulás Szent Gellért térről (Műszaki Egyetem Parkolója) 20:30
Előadás után - érkezés a Szent Gellért térre (Műszaki Egyetem Parkolója) 23:45

A Gallery MAX "Test Ördöge" című kíállítása ihlette az előadást, illetve Weöres Sándor versei.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! A program tartalma miatt belépés csak 18 éves kor felett! 


A RITMUS/GONDOLAT előadás, összekapcsolja a költészetet az eszközrendszereivel más irányból, de ugyan csak univerzálisan közvetítő zene és tánc világával: kortárs zenei alkotók és táncművészek, egy multimédia installáció keretében, értelmezik a költők és képzőművészek munkáit, több érzékszerv együttes ösztönzésével zsigeri szinten többlet jelentést rendelve ezáltal az egyes alkotásoknak.  A szöveg, a dallam, és a mozgás organikus ötvözése nyomán bontakozik ki az előadás. Előadóművészeti vonalon a kortárs tánc fordítja fizikai, térbeli olvasattá az írottakat, míg a zene ütemekké és mozgássorozattá komponálja azokat, illetve a mexikói Rodrigo Guzman Cazares vizuális művész effektjei tesznek igazán különlegessé a galéria késő esti óráiban…

A színész interpretálásán keresztül a szavak is hallhatóvá válnak a színpadon, a költemények mégsem előadott művekként, a dalok szövegeiként vagy a tánckoreográfiák narratívájaként vannak jelen, hanem a test és a lélek, a gondolatok és a jelentés kapcsolatának képződményeiként. 

 A mexikói-magyar zeneszerző, Aurés Moussong, négy hangszerre íródott műveit hallhatjuk. A költeményeket, Polgár Csaba szinész interpretálja, még a performance-ot, Lőrinc Katalin és  Lukács Levente táncolják. Az előadás, Hernández Daniela és az Imago Egyesület rendezésével jött létre.  

Vetítés: Rodrigo Guzman Cazares

Zeneszerző: Aures Moussong

Zenészek: Alföldi Nelli, Cseperke Donáczi, Király Eszter 

Táncosok: Lőrinc Katalin, Lukács Levente
 A program tartalma miatt belépés csak 18 éves kor felett! ​A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Az előadás - zárt téri rendezvényként - csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Vissza
EN