Vissza a lap tetejére

5. Rug Art Fest a Gallery MAX-ban

Kategóriák

2022.10.04.

Megnyitott az 5. Rug Art Fest a Gallery MAX-ban. Nézd meg Te is a magyar szőnyeg-lakástextil design legjavát egész októberben a SZETT rendezésében a MaxCity 2. emeletén!Idén a SZETT tervező művészei mutatkoznak be a legújabb kollekciójukkal, illetve az elmúlt 5 évben elért szakmai eredményekkel. A találkozón a hagyományos kézi csomózástól, a kézi szövésen, a handtufting tűzésen, a nemezszőnyegen át a moduláris design, a digitális festés, valamint az újrahasznosított alapanyagból készült szőnyeg és lakástextil széles körben fogja át a hazai kortárs szőnyeg, és lakástextil tervezést. 

A megnyitón bemutatásra került vetítéssel a SZETT által meghirdetett ...Szabad ég alatt.. SzőnyegTERV pályázat választott tervei, amelyet a SZETT ebben az évben Kordováner János tiszteletére hirdetett meg. Átadásra került az ARANYVILLA Szőnyegszövő Kézműves Életműdíj, valamint az ARANYVILLA szakmai és közönségszavazatának díja.

A designerek egész októberben számos programmal várják a látogatókat, mint a spontán kialakított szövőműhely, tárlatvezetések. Szakmai előadások, workshopok tarkítják a találkozó programját egész hónapban. Az 5. RUG ART FEST a Budapest Design Hét programsorozatához is csatlakozik.

Vissza
EN