Vissza a lap tetejére

Szezonális kóstoló: OTTHONDesign Ősz 2021

Kategóriák

2021.11.20.

A Lakberendezők Országos Szövetsége évről évre több sikeres projekt kapcsán is együttműködik a MaxCity-vel. Legutóbb a Hungexpo által szervezett OTTHONDesign Ősz 2021 alkalmával született két látványos kisenteriőr, ahol a tervezők az izgalmasabbnál izgalmasabb dekorációs megoldásokon, bútorkülönlegességeken, lámpacsodákon és az i-re pontot feltevő kiegészítőkön túl a bevásárlóközpont  egyik színvonalas partnerüzlete, a Bellamo Prémium Comfort palettájáról származó dizájncsemegéket is bemutathattak.

A kiállítási stand egyik oldala a hulló falevelek pazar színeihez igazodva megkomponált puha, hívogató menedékként várta az érdeklődőket: kelim szőnyegbe szőtt mesés motívumparádé, nyomott mintával strukturált dekorfesték, darázsjárta juharból és csomoros nyárkorongból készült asztallapok, őszi termésre emlékeztető függeszték, megjelenésében klasszikus, de működési elvében ultramodern lanternatrióból áradó meghitt fény, látványkandalló és vintage bicikliken az erdőből hazaszállított ágak, bogyók erősítették az ajtóban kopogtató évszak hangulatát. 
A fegyelmezettségében inspiráló, letisztult tanácsadói oldalon lakberendezési konzultáció zajlott. A betont imitáló falra felfestett mangánkék vonalak stilizált kapcsolótáblából kiinduló, falon kívül futó képzetbeli kábelrendszert hivatottak szemléltetni – a tervezők logikus gondolatmenetének metaforájaként. E két, merőben más stílusú és érzetű tér mindegyike habozás nélkül megvendégelte és kiválóan integrálta a svájci deSede utánozhatatlan minőségben készülő kézműves bőrbútorait. A DS-164-es modell nemcsak kecses íveivel, hanem forradalmian új, csúsztatható háttámla-mechanizmusával is lenyűgözte a közönséget. Az impozáns ülősziget nyitott kanapéból néhány könnyed mozdulattal elegáns dívánnyá alakítható, így a kényelmét élvezők elé folyamatosan változó panoráma tárul a háttámla akár 360°-os körbeforgatásával. A szó szoros értelmében sokoldalú darab dinamikusan alkalmazkodik az eltérő igényekhez és tevékenységekhez, s lehetővé teszi, hogy otthonunkat más és más perspektívából vegyük szemügyre.A színpompás, játékos puffok igazi ínyencséget jelentettek. Megálmodójuk nem véletlenül keresztelte őket ülőmacaronoknak: finom rétegekből álló, kerekded formájuk hasonlít a francia cukrászsüteményre.
A deSede választékában a DS-5050-es nevet viselő modell esetében figyelemre méltó belbecs társul a szerethető külcsínhez: egy finom bőrszíj segítségével a puff magassága (mintegy varázsütésre) állítható. 


Sőt, az attrakciók sora nem ér véget itt, hiszen a szimpatikus mobília – ugyancsak változtatható magasságú – asztalka formájában is elérhető. Noha a trükkös kisbútor láttán tátva marad a szánk, azon bizonyára nem lepődünk meg, hogy a német formatervezés remekei közé választották és 2020-ban German Design Awards díjjal tüntették ki. 

Akinek mindez meghozta az otthonszépítés iránti kedvét, mondhatni étvágyát, látogasson el a MaxCity-be, ahol minden egyes üzlet lakberendezési nyalánkságok garmadáját kínálja. 

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező
Képek forrása: architonic.com, a szerző saját fotói
Videófájl: desedehungary.hu
A stand tervezői: Ács Erzsébet, Kővári Judit, Ferenczi Éva és Zsuzsics Renáta

 

Vissza
EN