Vissza a lap tetejére

Design Komplex Podcast - Cabin Talks Ep. 04

Kategóriák

2022.11.10.

Építészként milyen út vezetett a kezdetektől a jelenig? Hogy indult Marcel pályafutása és egyáltalán, mi fogta meg az építészetben?

Szóba kerül az is, hogy mennyire objektív vagy szubjektív maga az építészet. Továbbá, hogy mennyire fontos az építészetben a filozófiai alap, amivel az építész vagy építésziroda rendelkezik.

Lényeges megérteni, hogy az építészeti pályázati projektek nem a pályázók közötti versenyzésről szólnak, nem szabad ezzel a szemléletmóddal pályázatokon indulni. Egyre több helyen oktatják és alkalmazzák azt, hogyan tervezhető meg előre egy-egy építészeti projekt tervezési folyamata - ez pedig a kivitelezés gyorsaságára és minőségére is hatással van. Érdekességként felmerül az is, hogy minél nagyobb egy építészeti projekt, annál nehezebb - sokszor kvázi lehetetlen - a kivitelezési fázisban módosításokat eszközölni.

Vajon milyen időtávon, napi hány óra munkával lehet felérni a csúcsra? Erről és munkamorálról, teherbírásról is megosztja gondolatait Marcel. Végül a jövőbeni lehetőségekről és kilátásokról beszélgettünk a podcastben, ami minden kezdő és fejlődő építésznek hasznos lehet!

Műsorvezető: Fekete Mátyás a Hello Wood-tól
Vendégek: Ferencz Marcel, YBL díjas építész és a Napur építésziroda tulajdonosa, Huszár András, építész, a Hello Wood társalapítója

 

Vissza
EN