Vissza a lap tetejére

Design Komplex Podcast - Cabin Talks Ep. 05

Kategóriák

2022.11.11.

A Design Komplex podcast Cabin Talks ötödik, utolsó adásában továbbra is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kertjében elhelyezett, a Hello Wood által megálmodott és megépített kabinban beszélgetünk. A témánk a már 3 éves Builder Method oktatási platform és program.

Több mint 10 évnyi tudást, tapasztalatot és kutatási anyagot összegzett a programban a Hello Wood. Ennek az egyébként nemzetközi programnak célja, hogy az építészet gyakorlati oldalát is megismerjék az építész hallgatók. A program keretében megszerzett tapasztalatok a későbbiekben bőségesen kifizetődnek, mert a fiatal építészek jelentősen közelebb kerülnek ahhoz, hogy a gyakorlatban mi hogyan kivitelezhető és megoldható.

A gyakorlati tapasztalatszerzés mellett ugyanolyan fontos a tanulók személyes fejlődése és a közösségépítés is. Részletesen beszélünk a programban megvalósuló Hello Woodos táborok és szervezésük a különböző aspektusairól és tapasztalatairól, beleértve a külföldi utakon szerzett érdekes tapasztalatokat is. Felmerül a kérdés, hogy mi a fontosabb: a géppark korszerűsége, vagy a faanyag és az építés szeretete?

Beszélgetünk az alkotó hétről is, amelynek szintén fontos eleme a közösségépítés és az egymástól való tanulás. Ezekben a kiscsoportos projektekben fontos, hogy a friss egyetemisták gyorsan gyakorlati tapasztalatot szerezzenek és tanulhassanak a tapasztaltabbaktól.

Szó esik még a Data Mapről is, amelynek célja, hogy az eddigi projektekben megszerzett tudást és tapasztalatot összegyűjtsék, rendszerezzék és megoszthassák. A Data Mapban többek között olyan információk is megtalálhatóak, hogy egy-egy kiválasztott projekt elkészítéséhez milyen gépparkra van szükség.

Műsorvezető: Tóth Kristóf a Hello Wood-tól
Vendég: Bach Péter, a Széchenyi István Egyetem Tanszékvezetője
 

Vissza
EN