Vissza a lap tetejére

12. Építészeti ékszerdoboz a Balaton parton - Laposa Bence & a Hableány sztori

Kategóriák

2022.07.13.

Design Komplex Podcast


Mindannyiunk fejében él egy kép a magyar tengerről, a Balatonról. Mindannyiunknak fűződnek hozzá emlékei: nyarak, szerelmek, strandolások, fesztiválok. De a Balatonnál a strandok, a jó borok, finom ételek mellett érdemes az építészetre is figyelmet fordítanunk.

A Balaton parton egyre másra nőnek ki a modern épületek, de a sokak által szocreálnak nevezett késő modern építészet elemeit megtartó Badacsony igazi ékszerdoboz lett.
Hogyan lehet a régi értékeket megőrizve valami modern és friss? A Hableány Badacsony emblematikus épülete volt és ma is az, köszönhetően a Laposa családnak, akik fantáziát láttak benne, funkciót adtak neki és élettel, pezsgéssel töltötték meg.

Laposa Bence elmeséli, hogy mit jelent neki a Balaton, milyen vágyai és céljai vannak, miért tartja fontosnak, hogy az épületeket megőrizzük, felújítsuk és funkciót társítsunk hozzájuk.

Jó fröccs mellé, balatoni vitorlázáshoz passzoló beszélgetés! ;)

Vendégünk:
Laposa Bence | borász, étteremtulajdonos, balatonszerető

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kövess minket az alábbi csatornákon:
MaxCity LinkedIn oldala - ahol mindig a legfrissebb infókat találhatod meg a Design Komplex Podcastről
Spotify
Apple Podcast
Google Podcast

A DesignKomplex podcast felvétele a Brocasterz Stúdióban történik, az adások teljes menedzsmentjét pedig a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.

Kattints IDE, ha szeretnéd jobban megismerni őket!

 

Vissza
EN