Vissza a lap tetejére

FÜRDŐSZOBA: A relaxáció színtere

Kategóriák

2021.03.17.

Inspirálódj a MaxCity-vel! Költözöl vagy csak újra gondolod? Díszíted vagy éppen hogy egyszerűsítenéd?

Mindegy is, a lényeg, hogy foglalkoztat a tér, ami éppen körülvesz. Tarts velünk blog sorozatunkban, ahol a Lakberendezők Országos Szövetsége választott lakberendező szerzői vezetnek végig minket hétről hétre a színek, trendek és stílusok tematikáin!

Előző cikkeinkben szó esett a szürke és sárga színekről, a hálószobáról és a minimál designról. Következzen most az intim zónánk szentélye, a fürdőszoba!

 

FÜRDŐSZOBA: A relaxáció színtere


Szerző: Andok Zsuzsanna lakberendező

A fürdőszoba nélkülözhetetlen helyisége otthonunknak. Az úgynevezett intim zóna része, ahol a mindennapi tisztálkodásunkat végezzük, egyben a relaxáció helyszíne is. Ez meghatározza házon belül a többi helyiséggel való kapcsolatát, általában közvetlen kapcsolatban áll a hálóval.

Itt kezdjük reggeleinket, és a nap végeztél itt töltjük lefekvés előtti időnket.


 

Mitől jó a fürdőszoba?


Bár nincs két egyforma helyiség, a mai kor emberének az igényei szempontjából alapkövetelmény:
  • egyedi, személyre szabott,
  • higiénikus, könnyen tisztán tartható,
  • komfortos, télen-nyáron fűthető és jól szellőztethető,
  • megfelelő világítású, legyen lehetőség hangulatvilágításra is,
  • stílusa harmonizáljon otthonunk többi helyiségével.


 

Hogyan rendezzük be a fürdőszobát?


A berendezése a méretétől függően lehet szimpla vagy dupla mosdó, kád és/vagy zuhanyzó és wc. Emellett egyre inkább elterjedt a bidé használata, illetve XXI. századi trendeknek megfelelően már gyakori a fürdőt otthoni wellnessként kialakítani szaunával, jakuzzival, esetleg gőzkabinnal, színterápiával kiegészítve.A berendezések mellett rendkívül fontos a burkolatok kiválasztása. Nedves helyiség lévén tartósnak, könnyen tisztán tarthatónak, és biztonságosnak: csúszásmentesnek kell lennie.
Ma már nagy választék áll rendelkezésre minden szempontból: nemcsak különböző stílusú, anyagú, felületű és színű burkolatokból választhatunk, méretekben is széles a skála. A lapok mérete a gyártástechnológia fejlődésének köszönhetően egyre nő, nem ritka már a 160x320 cm-es lapméret sem. Leggyakrabban használt anyagok a gres, üveg, fa, természetes kövek, kerámiaburkolatok, emellett a falakat festhetjük, de még tapétázhatjuk is. Természetesen fontos, hogy fürdőbe való, páraálló anyag legyen.A főbb berendezések és burkolatok mellett a kiegészítők kiválasztása is fontos, hiszen ezek a részletek is meghatározzák az összképet. Ezek a csaptelepek, törölközőtartók, akasztók, polcok vagy személyes higiéniai eszközök tárolására szolgáló szekrények, a világítás és nem hiányozhat a tükör sem.Képek forrása: H&M Home

Vissza
EN