Vissza a lap tetejére

Ho(me)roszkóp: Az Ikrek otthona

Kategóriák

2022.05.24.

HO(ME)ROSZKÓP rovatunkban eláruljuk, milyen otthonban érzik magukat igazán jól az egyes csillagjegyek szülöttei – érdemes követni akkor is, ha nem hisszük, hogy sorsunkat és ízlésünket az égitestek irányítják!
 

Ho(me)roszkóp: Az Ikrek otthona
(05.22 – 06.21.)

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező (LOSZ)

Az Ikrek kettős csillagjegy – a nevét adó konstelláció a mitológiai testvérpár, a halhatatlan Pollux és a halandó Castor emlékét őrzi. Nem meglepő hát, hogy a természet adta dualitás szülöttei személyiségének meghatározó vonása. Az Ikrek nyughatatlanok és kíváncsiak, érdeklődésük szerteágazó, ezerféle dologba vetik bele magukat, általában párhuzamosan, így sohasem egyetlen teendőre koncentrálnak. Szomjúhozzák a tudást, az újat, vonzza őket az ismeretlen. Lételemük a változatosság és a változtatni akarás, az állandóság számukra az unalomba fúlással egyenlő.

Könnyed intellektusuk néha felületességnek és szertelenségnek tűnhet, hiszen a lelkes tudásvágy egyik passióból a másikba hajthatja a jegy buzgó képviselőit. 

Az Ikrek levegős, pozitív, extrovertált jegy, mely fölött az istenek hírvivőjéről elnevezett Merkúr bolygó uralkodik. Kiváló kommunikációs képességüknek köszönhetően az Ikrek-szülöttek maguk is az állatöv hírnökei – mindenről a lehető leghamarabb értesülnek, a megszerzett információt (netán pletykát) pedig azonnal tovább is adják.A fenti tulajdonságok mind-mind jól megfigyelhetők az Ikrek izgalmas lakókörnyezetében, ahova élmény belépni.

Első benyomásunk minden bizonnyal a szellősség: a tágas – de legalábbis annak tűnő – terek bútorzata könnyű, filigrán, letisztult vonalvezetésű, új és modern darabokból áll, gyakran trendkövető. Súlytalannak tetsző, ragyogó üveg és fényes króm kombinációja fokozhatja a légiességet – akármennyi csecsebecsét is halmoz fel a tudásbúvár lakó, az éteri könnyedségű üvegpolcokon vagy karcsú vitrinekben nem keltenek nyomasztó érzést. 

Az Ikrek ugyanis előszeretettel vadászik a legkülönfélébb kincsekre. Kedvenc motívuma lehet az izgága fecsegő majom, minden pompás tollazatú madár, a seregnyi tarka pillangó.Bármiféle portékából gazdag kollekciót toboroz, amire csak szemet vet –  egy ideig örömét is leli ezekben, de kimeríthetetlen kíváncsisága révén folyton új vizekre evez, rajongása más irányba fordul.Könyvespolcait is ügyesen, szellősen igyekszik elrendezni, főleg, amikor ráun a fáradhatatlan kutatómunkával összegyűjtött sorozatokra, és más témakörnek próbál meg helyet teremteni, vagy csak levegősebb enteriőrre vágyik.Hőn áhított, nagy becsben tartott bútorait ide-oda tologatja, míg végül azokra is ráun, és a vadonatúj katalógusokból meg nem kíván valami egészen mást. Noha nem szívesen béleli textíliákkal, pláne súlyos drapériákkal lakását, olykor elcsábul egy-egy mintás díszpárnára, különleges, pehelykönnyű függönyre, fényes selyemtapétára. 

Az Ikrek tulajdonképpen minden színt kedvel, mondjuk úgy: mindig másikba „zúg” bele. Egyik nagy favoritja a sárga (ha valakinek, neki biztosan ínyére volt a tavalyi év Pantone-párosa), illetve annak savas-zöldes árnyalatai. A csillagjegy szülötteire jellemző kettősség megnyilvánulhat az egyes stílusok keverésében is –  gondoljunk például egy régi parasztházban kialakított merész, modern miliőre, egy minimalista bútorcsoda mellé helyezett ódon, fellelt, de látványos tárgyra, sőt akár egy meghökkentő, haszontalannak titulált uszadékfa-darabra.

A traccspartira bármikor kapható, cserfes Ikrek egy meghitt zugban külön csevegősarkot is berendezhet magának – egy retró telefonpadocska kiváló szolgálatot tehet. Persze a kommunikációs központ lehet a (sokszor inkább hobbiszobára hasonlító) dolgozó is, ahol a kibertérben áramlik az információ.

A baráti összejövetelek, átbeszélgetett és áttáncolt esték-éjszakák sem ritkák a nyitott, társaságkedvelő Ikrek rezidenciáján, amikor is a házigazda büszkén bemutathatja legújabb szerzeményeit a meginvitáltaknak. 
Fegyelmezett, szigorú ülőgarnitúra helyett inkább hívogató kanapét és kényelmes ad-hoc ülőkéket, puha puffokat bocsát vendégei rendelkezésére, az események így kötetlen, informális módon zajlanak. Szép időben a kellemes teraszon terít vagy vidám kerti partit szervez.A finom, gyakorta fűszeres falatok mellett high-tech audiorendszerek gondoskodnak a tökéletes hangulatról.

A zene amúgy is lételeme minden Ikrek jegyű embernek, hiszen a szárnyaló dallamok akár életszemléletük kottába foglalt esszenciájaként is értelmezhetők.

Nem érdemes visszautasítani a meghívást akkor sem, ha már többször jártunk a vendéglátónál, mert garantáltan csodát látunk majd – sőt, az sem biztos, hogy ráismerünk majd kaméleonként változó otthonára, ha egyáltalán ugyanott lakik még…   

Képek forrása: wedgwood.com, boconcept.com / boconcept.hu, iddesign.hu, royalcopenhagen.com, iittala.com, bretz.com, slamp.com

Vissza
EN