Vissza a lap tetejére

Ho(me)roszkóp: Az Oroszlán otthona

Kategóriák

2022.07.26.

HO(ME)ROSZKÓP rovatunkban eláruljuk, milyen otthonban érzik magukat igazán jól az egyes csillagjegyek szülöttei – érdemes követni akkor is, ha nem hisszük, hogy sorsunkat és ízlésünket az égitestek irányítják!
 

Az Oroszlán otthona (07.23 - 08.23.)

A tiszteletet és tekintélyt parancsoló, méltóságteljes Oroszlán a zodiákus ötödik jegye. A legenda szerint képmását Zeusz emelte a csillagok közé, a Herkulesre rótt próbák egyikének mementójaként. A tüzes jegy szülötteiben mintha a felettük uralkodó égitest, a Nap energiája munkálna: teremtő erő, akarat, vezetésre való rátermettség, nagylelkűség, életkedv, határozottság sugárzik belőlük. Kellő önmérséklettel és megfontoltsággal ezen pozitív tulajdonságaik nem fordulnak át önteltségbe, sem csökönyösségbe, s nem kényszerítik arra a többieket, hogy alattvalóként viszonyuljanak hozzájuk.Azt gondolhatjuk, ez az erőtől duzzadó, férfias, tehát kifelé forduló, szilárd minősége révén kiegyensúlyozott, fenséges kreatúra sérthetetlen és legyőzhetetlen – ám ez nem igaz. Az apró-cseprő, lényegtelen dolgok felbosszantják, ha nem bontakoztathatja ki vezetői tehetségét, belső tüze kialszik, amikor pedig megbántódik, visszavonul barlangjába, ahol magányosan „nyalogatja sebeit”.

De micsoda barlang ez! 

Nem rideg, üresen tátongó, borongós hangulatú, félhomályos menedék – ellenkezőleg! 
Puhábbnál puhább textilekkel bélelt, a kényelem netovábbját kínáló, fényűző rezidencia – még akkor is elegáns és lenyűgöző, ha szerényebb méretekkel bír.


 
Nem is várhatnánk mást az Oroszlántól – hiszen uralkodásra termett, eredendően vonzza a gazdagság, a pompa. Kedveli a jó minőségű, tartós bútorokat, így saját birodalma berendezésekor ezeket részesíti előnyben. Hajlamos egy-egy parádés (mondjuk dizájn)darabért hatalmas összegeket is kiadni, ha teheti, ráadásul gyakran hirtelen fellángolásból csábul el, az impulzusvásárló szerepét magára öltve. Szerencsére ilyen módon megkaparintott zsákmányaihoz sokáig ragaszkodik, mert örömét leli bennük, büszkén tárja őket látogatói elé.

Érdemes azonban odafigyelnie arra, hogy ügyetlen elrendezéssel, túlzott cicomával ne rontsa el az összképet – minden enteriőrtervező álomkliense lehet, hiszen remek ízléssel van megáldva, és a birtokában lévő vagy általa kiszemelt igényes mobíliákat, ámulatba ejtő tapétákat, varázslatos kelméket összehangolni bármelyik szakember számára izgalmas és lelkesítő feladat, valóságos csemege. 


 
Az Oroszlán kedvenc színei igazi napsugaras tónusok: skálájuk a finom sárgáktól a korallos rózsaszíneken át az izzó, érett narancsokig terjed. Különösen jól mutatnak ezek a pazar selymen, brokáton, bársonyon – melyekkel előszeretettel dekorálja környezetét a jegy szinte minden képviselője. A ragyogó, meleg palettához kiválóan passzol az arany – az állatok királyához keresve sem találnánk méltóbb fémes árnyalatot.

Felbukkanhat nagymacskákat ábrázoló szobrokon, örökzöld mintákkal ékesített tapétába szőtt szálakon, ünnepi étkészleteken, lámpabúrán, bútorgombokon, ajtókilincseken, mobíliák vázszerkezetén, tükrök és festmények keretén. 

Az Oroszlán élettere sokszor egészen teátrális – ami nem csoda, hiszen a csillagjegy szülöttei elsőrangúak az irányításban, így tulajdonképpen kivételes rendezők is, otthonuk pedig nagyszerű színpad, ahol ezt a tálentumukat megcsillogtathatják.

 

Illik hozzájuk a klasszikus, az orientális, a sziporkázó glamour vagy az art deco ihlette miliő, de különcségüknék fogva a formatervezett portékákkal egyedivé tett modern, sőt a már-már vad eklektikájával lehengerlő maximalista stílus is.Mivel szívesen és bőkezűen áldoznak lakóhelyük csinosítására, lélegzetelállító fókuszpont lehet nappalijukban egy grandiózus csillár, nem mindennapi funkciókat felvonultató kanapé, az ablakok körül drámaian aláomló drága drapéria, hálószobájukban egy valódi perzsaszőnyeg, az ágyuk feletti dús baldachin. Akinek Oroszlán a horoszkópja, hezitálás nélkül költözne be egy deluxe élményt nyújtó penthouse-ba, hogy minden és mindenki a lába előtt heverjen, de valamelyik gyönyörű, régi bérpalota tágas polgári lakása, sőt egy nagy, átriumos ház is tökéletes választás. 

Az enteriőrön túl az exteriőr is a lehető legkomfortosabb az Oroszlán portáján – ideális a hétvégéken hosszúra nyúló lustálkodáshoz, forró nyári napokon az árnyékban való gondtalan ejtőzéshez.

A jegy képviselői  különleges gyümölcsökkel és zöldségfélékkel, tarka virágokkal, látványos díszcserjékkel ültetik be kertjüket, melyek a rájuk jellemző életöröm és derű szimbólumai is. A házigazda bizonyára széles mosollyal és tárt karokkal fogad bennünket, ha abban a kegyben részesülünk, hogy betekinthetünk birodalmába, s éppen jókedvében leljük. Kapjunk az alkalmon, s élvezzük bámulatos otthonának kényelmét! Képek forrása: ringandrosso.hu / tecnografica.net, desedehungary.hu / bellamopremium.hu, natuzzi.hu, slamp.com, leguanburkolat.hu, kare-design.com/hu / kare.ch, royalcopenhagen.com  

Vissza
EN