Vissza a lap tetejére

Ho(me)roszkóp: A Bika otthona

Kategóriák

2022.04.24.

HO(ME)ROSZKÓP című rovatunkban eláruljuk, milyen otthonban érzik magukat igazán jól az egyes csillagjegyek szülöttei – érdemes követni akkor is, ha nem hisszük, hogy sorsunkat és ízlésünket az égitestek irányítják!
 

A Bika otthona (04.21 – 05.21.)

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező (LOSZ)

A Bika a zodiákus csillagképei között a második, a földies jegyek közül pedig az első a sorban. 
Ez utóbbi nagyban meghatározza jellemét: kulcsfontosságú számára a biztonság, az állandóság, tehát a talpa alatti, stabilitást garantáló talaj. Nyugodt hátteret tudva maga mögött kitartóan, céltudatosan, ambiciózusan tud munkálkodni, hogy elérje vágyai netovábbját, s kiépíthesse saját kis királyságát, ahol az anyagi és érzelmi biztonság az úr. A türelmes, higgadt, jó adag racionalitással megáldott Bika szilárd minőségű csillagjegy, ezért makacsul ragaszkodhat nézeteihez és gyakran hiányzik belőle a rugalmasság.

Kiszámítható, konvencionális és kényelmes – mindez megmutatkozik otthona gondos, körültekintő megteremtése során is. Pontosan ilyenek például a bútorok, amelyekkel körülveszi magát: jól bevált anyagok és formák, megbízható minőségű, az idő próbáját kiállt vagy kiállni képes darabok. Bár uralkodó bolygója, a Vénusz révén fejlett szépérzékkel rendelkezik, nem csábul el a hullámként végigsöprő trendek láttán sem a divat, sem a lakberendezés területén. Inkább ragaszkodik a jó ízléssel kiválasztott tradicionális, méltán örökzöld mobíliákhoz, tárgyakhoz. Neve ellenére a Bika nőies jegy, a szépség és szerelem istennőjének befolyása révén önmaga is elbűvölő, vonzó jelenség. Kedvelt színei a finom rózsaszín, a halványkék és az egészen sápadt zöld, megnyugtató semlegesekkel, például földszínekkel kiegészítve. A fémek közül a vörösréz áll hozzá a legközelebb.

  

Otthona – azaz biztonságos birodalma – gyakorta egy csendes, nagy lakás a külvárosban, vagy egy metropolisz agglomerációjához tartozó vidéki ház, lehetőleg a tájba szépen belesimuló, ahhoz illeszkedő épület. Ideális, ha a portához megművelésre alkalmas földterület tartozik, mivel a Bika jegyében születettek szívesen kertészkednek: füvesítenek, vetőmagot vetnek, konyhakertet nevelnek, virágot ültetnek – legfőképpen rózsaszínű harangláb- és gyűszűvirágot, primulát, hamvas színű rózsát, kék nefelejcset, ibolyát. Ritkán hiányzik asztalukról a frissen vágott virág, sok-sok vázát tartanak, akár az összes szobába jut belőlük.Szívüknek kedves a ciprus, a kőris, az alma- és a körtefa, a szőlő. Fűszernövényeket is szép számmal termesztenek, hogy másik hobbijuknak, a jóízű ételek elkészítésének és kedélyes elfogyasztásának hódolva felhasználhassák őket.

Földies jegy lévén a Bika szereti a természetes matériákat: az agyagot, a fát, a különféle textileket – például a pamutot, a brokátféléket.A csillagjegy képviselői közt sok a romantikus lelkületű, aki dús tüllfüggönyökkel öltözteti fel ablakait, s akinek kedvére való a sok fodor, a (gyakran saját maga türelmesen hímezte) virágminta. Ha valaki, ő biztosan szívesen ejtőzik egy igazi, pasztellszínű, florális mintájú huzattal díszített füles fotelben. A karosszék (és mindennemű pihenőbútor) egyébként is kiemelt szerepet tölt be a Bika otthonában: minél komfortosabb, annál jobb – ha nem a nagymamától örökölt darabban piheni ki fáradalmait, nagy gonddal választja ki azt az öblös, strapabíró, masszív darabot, amely legjobban illik lakókörnyezetéhez. A fentiekből egyértelműen körvonalazódik, hogy az, akinek születésekor a Nap a Taurus jegyében állt, szinte biztosan vonzónak találja a vidéki stílust, legyen az bájos provence-i vagy higgadtabb skandináv country. A rusztikus, praktikus, nosztalgikus miliő békét és meghittséget kínál, a nagy fiókos komódok, terebélyes tálalók, sokszemélyes étkezőasztalok a biztonság és állandóság szimbólumai. Nem kell feltétlenül népies vagy vintage darabokra gondolni, az időtlen stílust képviselő egyszerű, fehérre festett bútorok is megállják a helyüket. A fejlett esztétikai érzéktől vezérelve persze nem kizárt, hogy a Bika jegyűek szeme megakad egy-egy különlegesebb (de semmiképpen sem extrém) mobílián is.Minthogy állhatatosan dolgoznak életnívójuk és karrierjük kiteljesítésén, eredményeik bizonyítéka gyakran tárgyiasul minőségi lakberendezési kiegészítőkben, melyek egyértelműen a kényelem szolgálatában állnak. A Bika-szülöttek szeretnek vastag, süppedős szőnyegeken lépdelni, díszpárnákkal tovább puhítani ülőalkalmatosságaikat. A munkájukhoz szükséges papíralapú szakkönyveket, folyóiratokat hatalmas könyvszekrényekben tárolják, íróasztaluk közelében, mely ugyancsak masszív.     

Ha vizitbe megyünk Bika horoszkópú ismerőseinkez, biztosra vehetjük, hogy lakályos, meleg, az ott tartózkodókat védelmező burokként körülölelő otthonuk maradandó emlékként él majd bennünk, és talán ihletet ad ahhoz, hogyan tegyük sajátunkat is hasonlóan békéssé. Képek forrása: natuzzi.hu / natuzzi.com, wedgwood.com, slamp.com, pannoniaparketta.hu / mardeganlegno.com,queenhometextil.com,alhambrafabrics.com, iittala.com

Vissza
EN