Vissza a lap tetejére

Márka-börze: Dutchbone

Kategóriák

2022.03.28.

Márka-börze rovatunkban bemutatjuk a MaxCity üzletei által forgalmazott legizgalmasabb márkák történetét és küldetését. 

Dutchbone

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező (LOSZ)

A Dutchbone (akárcsak a februárban bemutatott Zuiver márka) a 4 társbrandet magába foglaló holland Zuiver Group meghatározó tagja.

A márka bölcsője, központi irodája és a teljes kollekciót felvonultató showroom Amszterdamtól északra, a Zaan folyó partja mentén fekvő történelmi régióban található, egészen pontosan Westzaanban. A nagy múltra visszatekintő terület Európa egyik legkorábban iparosodott térsége, a helyiek és a turisták számára ma is a legvonzóbb vidékek közé tartozik: lapátkarjaikkal barátságosan integető szélmalmok, tipikus, színesre festett hagyományos faházacskák bűvölik el az odaérkező látogatókat, dacolva az idővel. Bizonyára nem véletlen, hogy a brand maga is a tradíciók megőrzésére és megbecsülésére helyezi a legnagyobb hangsúlyt: dizájnfilozófiájával a kézművesség előtt tiszteleg, de letűnt korok klasszikusai is ihletforrásként szolgálnak az egyes kollekciók megalkotása során.

Tervezőgárdája nemcsak minőségi, generációkról generációkra átörökíthető, tartós darabokat álmodik formába, az egyediség is fontos szempont. A Dutchbone palettáján szereplő különleges bútorok és lakberendezési kiegészítők igazi kuriózumnak számítanak: egzotikus tájak izgalmas jellegzetességeit hordozzák magukon, különböző kultúrák üzenetét közvetítik, nemcsak időtlenné, de univerzálissá minősítve a tereket, melyekbe bekerülnek. A gazdag repertoár ülő- és étkezőbútorokat, kisebb-nagyobb komódokat és tálalókat, apróbb mobíliákat, lámpákat, szőnyegeket és érdekesebbnél érdekesebb kiegészítőket kínál, elnyűhetetlen anyagokból, figyelemfelkeltő formavilággal, ínyenceknek való díszítőmotívumokkal és olyan karakteres részletekkel, melyekben az ördög a legnagyobb örömmel lakozik.Slágertermékei gyakran galvanizált vasból, porfestett acélból, művészien hajlított fémhuzalból, tömör mangófából, akácból vagy eukaliptuszból, gumifából, rattanból, edzett üvegből, márványból, bőrből készülnek, szokatlan struktúrákkal és markáns színekkel elkápráztatva a nem mindennapi portékákra vágyó lakásszépítőket.A felületek többnyire kellemesen nyersek, jellemzően nem makulátlanok, ellenben abszolút lenyűgözőek: antikolt tükör, patinás rézbevonat, finoman rozsdaette vas teszi látványossá a nemegyszer meglepő vagy speciális funkciójú produktumokat. A végsőkig maszkulin, feketére színezett fém szobainas, csigavonalban tekergő elemekből álló rattan paraván, patikapolc, egyetlen mozdulattal felemelhető bortartó állvány, mindent elnyelő fa utazóláda, madarat formázó lerakóasztal – megannyi ámulatba ejtő ritkaság, amely felteheti a pontot az i-re a legegyszerűbb, legpuritánabb helyiségben is.Hova válasszuk a maga nemében páratlan márka rendhagyó termékeit? Tulajdonképpen akárhova! Noha erőteljes, sajátos megjelenésű darabokról van szó, több stílus képes befogadni őket. Az indusztriális hangvételű miliő egyértelműen kiált ezekért a sokszor férfias erőt sugárzó bútorokért, a gyakorta monokróm modern terek higgadtságához is kiváló kontraszt lehet egy-egy Dutchbone kanapé vagy forgószék.Ha rurális otthonban élünk, a meszelt fehér falak üres vászonként, azaz tökéletes háttérként viselkednek a masszív tömörfa- vagy vasbútorok társaságában. Az önfeledt bohém stílus igazából mindenevő, bármit képes integrálni, a városi nomádok eklektikusan berendezett állomáshelyei ugyancsak ideális közeget biztosítanak, hiszen vélt vagy valós utazások mementójaként őrizhetik a Dutchbone kínálatában felfedezett kincseket.
A múlt és a tradíciók iránt elkötelezett brand számára a jövő is fókuszban van: gondol a későbbi generációkra, védendő környezetünkre, mely az utánunk következőké is lesz majd. A fenntarthatóság jegyében a Dutchbone telephelye a működéséhez szükséges energia 30%-át saját maga termeli, napelemek segítségével – célkitűzése az, hogy 5 éven belül ezt az arányt 100%-ra növelje. Gyártó partnereit arra ösztönzi, hogy az újrahasznosítható csomagolóanyagokat részesítsék előnyben az újonnan gyártott műanyagokkal és a hungarocellel szemben.Hollandiában járva érdemes kirándulást tenni a brand főhadiszállásán és (járványmentes időkben) a nagyközönség előtt nyitva álló showroomjában – itthon azonban elég a MaxCity-ig elmenni: az IDdesign üzletében a Dutchbone számos terméke szemügyre vehető, megvásárolható vagy megrendelhető.

Képek forrása: iddesign.hu  

Vissza
EN