Vissza a lap tetejére

Márka-börze: Jati & Kebon

Kategóriák

2022.08.29.

Márka-börze rovatunkban bemutatjuk a MaxCity üzletei által forgalmazott legizgalmasabb márkák történetét és küldetését. 

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező (LOSZ)

Letisztult dizájn, páratlan komfort, kifogástalan minőség jellemzi a több évtizedes múltra visszatekintő belga márka kerti bútorokból álló repertoárját.1976-ban, amikor Firmin Verbeke létrehozta a brandet, még egészen máson volt a fókusz: fűnyíró gépeket és a kertművelést megkönnyítő egyéb motoros szerszámokat kínált a zöldellő, rendezett kültérre vágyóknak. A nem mindennapi vállalkozószellem és a kivételes szorgalom jutalma gyors siker lett, mely az 1995-ös profilváltást követően sem maradt el, sőt máig kíséri diadalútján az egyre növekvő céget.

Az alapító gyermekei remek döntést hoztak azzal, hogy a páratlan kézműves hagyományairól ismert Indonéziából származó teakfa bútorok importálására szánták el magukat. A márkanévben szereplő első szó is erre az értékes anyagra utal, míg a második a kezdetek kezdetére emlékeztet: a „kert” indonéz megfelelője.A ma elérhető termékkör azóta persze több más matéria előnyös tulajdonságait is felvonultatja: a top kategóriás teakfán túl a bútorvázak porszórt alumíniumból készülnek – így nemcsak könnyűek, de dacolnak az időjárás viszontagságaival és a korrózióval is. Innovatív anyag a párnázott ülőgarnitúrák huzataihoz használt prémium minőségű, színtartó Sunbrella szövet, a tiszta Olefin fonal vagy a felhőpuhaságot garantáló, rendkívül gyorsan száradó Quickdry habtöltet. A kellemes tapintású, matt felületű, akár a márvány finom rajzolatát imitáló kerámia asztallapok stílusos küllemmel, karc- és UV-állósággal büszkélkedhetnek, s valóban hosszútávú, négyévszakos megoldást jelentenek. A színvilágot illetően a natúr tónusok dominálnak: a ragyogó fehértől a bézs és a szürke különböző  árnyalatain át a koromfeketéig terjed a skála. A hangulatot fesztelenné, informálissá és játékossá tévő kerekded puffok más színekben (narancssárgában, tengerkékben, olivazöldben) is kaphatók.  

Az egyes kollekciók a megjelenés, a strapabíróság és a karbantartás egyszerűsége mellett a praktikum új oldalát is bemutatják: az ülőalkalmatosságok egy-, két- vagy háromszemélyes moduljai, oldalasztalkái többféle módon kombinálhatók egymással, egészen komoly, tekintélyes méretű összeállításokká bővíthetők.  A napfürdőzés szerelmesei is bizonyára megtalálják az ideális darabot a keleti kényelmet nyújtó napozóágyak vagy beach pavilonok között. Gyönyörködni is öröm bennük, a rajtuk való ejtőzés pedig  a kültéri luxus netovábbja. Hogy a kisujjunkat se kelljen mozdítani később, gördítsünk pihenőzónánkba zsúrkocsit – néma inasként csendben lesi majd óhajainkat. A hetedik mennyországban érezhetjük magunkat a manapság kifejezetten trendinek számító, puha, vastag szövetcsíkok fonadékával bevont ülőpadok, étkező- vagy bárszékek ölelésében.

Párban relaxálnánk a hűs árnyat adó fák alatt? Minden további nélkül megtehetjük, hiszen a lounge bútorok egyik szupersztárja elég terebélyes ahhoz, hogy társunkkal is kényelmesen elnyúlhassunk – könyvvel a kezünkben, zenével a fülünkben, vagy csak az édes semmittevésnek hódolva – édes kettesben.

   

Legalább ennyire divatosak a vékony, de erős kötélből font, izgalmas geometriájuk révén látványos kerti mobíliák – bármelyikük tökéletes választás az icipici extrával megbolondított minimál kedvelőinek.Ha már a minimálról esett szó, érdemes hangsúlyozni: a Jati & Kebon széles palettájáról nem hiányoz(hat)nak a lekerekített, szelíden ívelt formák. A tervezők azonban a szögletes elemekkel is ügyesen bánnak: a legfegyelmezettebb vonalvezetést is képesek úgy alakítani, hogy az ne fúljon monotóniába, túlzott szigorúságba, se ridegségbe, hanem szerethető, barátságos legyen.A brand népszerűségét jelzi a telephelyek és az ott dolgozók számának a kereslethez igazodó változása: a kétszáznál is több főt foglalkoztató kínai és a majdnem ugyanennyi embernek munkát biztosító indonéziai gyáregységek után Belgiumban 1000 négyzetméteres showroom és nyolcszor akkora területű raktárépület létesült.

A Jati & Kebon kitűnő alapanyagai, lenyűgöző formatervezésű produktumai magas színvonalat képviselnek, kényeztetni hivatottak mindazokat a vásárlókat, aki az enteriőr komfortját kívánják megteremteni exteriőrjeikben is.
A vonzóbbnál vonzóbb modellek javát bármikor ki lehet próbálni a SpaTrend bemutatótermében, a MaxCity 1. emeletén. 

    

Képek forrása: spatrend.hu / spatrendshop.hu / jati-kebon.com

Vissza
EN