Vissza a lap tetejére

Márka-börze: Umbrosa

Kategóriák

2022.06.17.

Márka-börze rovatunkban bemutatjuk a MaxCity üzletei által forgalmazott legizgalmasabb márkák történetét és küldetését. 
 

Umbrosa

Szerző: Zsuzsics Renáta lakberendező (LOSZ)

A nyár beköszöntével mi sem természetesebb, mint a nap melengető sugarai után vágyakozni.

Szerencsére nem tabu már a bronzos barnaság, inkább kifejezetten trendi, amióta Coco Chanel jó egy évszázaddal ezelőtt napcsókolta bőrrel lépett partra Wellington hercegének jachtjáról.


A korábban oly’ vonzónak titulált patyolatfehérséget – az előkelőség szimbólumát és a szexepil netovábbját – kesztyűt és hatalmas kalapokat viselve óvták elődeink, akik nem léphettek ki az ajtón az elmaradhatatlan napernyő nélkül. 

S ha felidézzük, hogy az ókorban az ólomfestéktől sem riadtak vissza az arcukat sápasztani kívánó hölgyek, szinte megborzongunk az elszántság szó szerint egészségtelen mértékétől…



Kanyarodjunk hát vissza szépen – legalábbis képzeletben – a napsütötte nyári kertbe, teraszra, tó- vagy tengerpartra! Néhány alapvető szabály betartásával önfeledten napfürdőzhetünk: a megfelelő faktorszámú fényvédelem, bőséges mennyiségű folyadék szorgalmas kortyolgatása, lédús gyümölcsök fogyasztása biztonságos barnulást ígér.

Mit tegyünk azonban a legforróbb idősávban, amikor a közvetlen UV-sugárzásnak a legnagyobb elővigyázatosság ellenére sem ajánlott kitenni magunkat? Délelőtt 11 és délután 3-4 óra között húzódjunk árnyékba, és annak kényelmében élvezzük a nyár zsongását!

Ha a sétákra magunkkal cipelendő parazol ki is ment a divatból, a kerti napernyő örök – mi több, egyre izgalmasabb formát ölt. 



Gondolnánk, hogy a legmegkapóbb küllemű árnyékolók Belgiumban, egy Roeselare nevű városkában születnek?

Az Umbrosa márka a maga nemében páratlan – ezt büszkén hirdeti is ars poeticájában. 

Művészi – azaz formatervezői – szintre emeli az árnyékolást: kivételesen szép napernyői a legigényesebb dizájnfanatikusok szívét is megdobogtatják, még azokét is, akik ritkán hódolnak a napozás szenvedélyének vagy a terasz-szezon kínálta kültéri szabadidős tevékenységeknek. 



A kellemes árnyékban (amelyre a brand beszédes neve is utal: a latin ‘umbra’ szóból ered) könnyebben megy a munka is, ha úgy döntenénk, hogy kitelepítjük otthoni irodánkat a szabadba, hiszen a friss levegőn élénkebb az elme. Az esti borozgatás, baráti beszélgetések számára pedig keresve sem találnánk jobb helyet.



Az Umbrosa 100%-ban belga, azaz maga a dizájn is hazai tehetségek zsenialitását dicséri, ráadásul az összeszerelés, gyártás és minőségellenőrzés sem másutt zajlik. 

Az idén 15. születésnapját ünnepelni készülő brand a jubileum alkalmából kis csapatának bővítésére is elszánta magát, az általuk vallott értékek iránt a rajongásig lelkesedő új tálentumokkal, hogy a 2022-es év igazán emlékezetes maradjon történetükben. 

A termékkör a klasszikus talpas napernyőtől a helytakarékos, falra erősíthető típuson át az ádáz széllel is dacoló napvitorlákig számos ínyencséggel kecsegtet.



Szemet gyönyörködtető dizájnobjektumnak számító szelíd kör, az ég kékjébe diadalmasan hasító hatalmas hófehér háromszög, vagy a trópusok édenkertet idéző színeiben pompázó szövet – nincs olyan, ami ne szerepelne a fantáziadús repertoárban. 



Az elegancia valamennyi esetben kiváló minőséggel és (gyakran méltatlanul alábecsült) letisztultsággal párosul.    

Az állítható magasságon túl a szabályozható dőlésszög biztosítja az óvó árnyékot, akár a lemenő nap lapos sugarai ellen is. 

A fényvédelmet a színtartó, vízlepergető, 30 °C-on mosható Solidum és Sunbrella szövetek is segítik. A kétféle matéria közti apró különbség azok súlyában rejlik. A gyártó  5 évre szóló garanciát vállal a nem mindennapi anyagokra, melyek vastagsága és színe tovább finomítja a fényszűrés módját.   



A stílusos árnyékolók hangzatos nevekre hallgatnak: Paraflex, Ingenua, Icarus, Rimbou, Spectra, Eclipsum, Infina. 

Az UX kollekció hétféle exkluzív árnyékolási megoldást nyújt, melyek mindegyike gondos, a legapróbb részletekre is kiterjedő tervezés eredménye: a formák és a színek tökéletes harmóniában állnak egymással, de a látvány mellett a praktikum sem hibádzik, mivel a stabil szerkezetek egyszerűen kezelhetők, könnyen tisztán tarthatók, a fém alkatrészek sem színeződnek el az időjárás viszontagságainak kitéve. Ez a kollekció az Umbrosa legmagasabb minőségű termékkategóriáját képviseli, tagjai pedig négy családot alkotnak (Spectra UX, Infina UX, Paraflex UX és Nano UX).
   
A színpaletta ugyancsak széles, a megjelenésre különös gondot fordító márka rendre előrukkol újdonságokkal is: akár finom pasztelles tónusokra vágyunk, akár vérpezsdítő színekre, az Umbrosa árnyalatok gazdag skálájával kényeztet. Sőt, már a feketére (full black) is voksolhatunk, idomulva a minimál stílusú, fegyelmezett épületek jellemzően sötét nyílászáróihoz, kerti bútoraihoz vagy dizájngrilljeihez, egy csipet karakteres modernséget hintve a növények zöldje és a melegséget sugalló fa elemek közé.



A természetes anyagokat és az aktuális trendekhez illő korszerű fémeket kedvünk szerint kombinálhatjuk a finom vonalvezetésű vagy éppen formabontó, játékos ernyőkkel, az Umbrosa tehát a választás szabadságának élményével is megajándékoz bennünket, lehetetlent nem ismerve.   

Termékeit 80 különböző országba importálja, nemcsak lakossági ügyfelek, de wellnesshotelek, éttermek, rendezvényközpontok és paradicsomi üdülőkomplexumok részére is.



Ha teraszunk, kertünk ékeként mi magunk is a bámulatos portékák valamelyikét szeretnénk ablakunkból látni, no és persze enyhet adó árnyékát élvezni, keressük fel a SpaTrend Outdoor Design bemutatótermét a MaxCity 1. emeletén – exteriőrünk minden szegletébe találunk egy (vagy több) egészen lenyűgöző darabot a rendkívüli árukínálatból.



Képek forrása: spatrend.hu / umbrosa.be     

Vissza
EN