Vissza a lap tetejére

2. nap: Éjszakai pihenőzóna – rakj rendet és relaxálj!

Kategóriák

2022.01.04.

Új év, új kezdet, új célok – a tiszta lappal való indulás lehetősége szuperhősök bámulatos erejével vértez fel bennünket. Fogadalmakat tenni újabban már nem divatos (és nem is tanácsos), hiszen a legkomolyabb elszántság ellenére is keletkezhet rés pajzsunkon. A szilárd elhatározást azonban siker koronázhatja, ha izgalmas kihívásnak tekintjük.

Mi másra is buzdíthatna bennünket a MaxCity csapata, mint arra: térképezzük fel saját birodalmunkat játékos szigorral, és használjuk fel év eleji lendületünket otthonunk lépésről lépésre való felfrissítéséhez.
 

Két héten át apró, de hasznos tanácsokkal jelentkezünk, hogy 2022-ben a lehető legjobban érezzük magunkat lakókörnyezetünk bármely szegletében.
 

2. nap: Éjszakai pihenőzóna – rakj rendet és relaxálj! 

Szerző: Zsuzsics Renáta (LOSZ)

Miután sikeresen rendbe tettük éjjeliszekrényünket, ideje az ágy tágabb környékét is megszépíteni és ráncba szedni. Ha ott trónol a sarokban az a szépreményű fotel vagy karosszék, amit hajdan sikkes pihenőalkalmatosságnak szántunk, mégsem látszik ki a túl lezserül rádobált, levetett ruháktól, essen meg rajta a szívünk, és ébresszük fel Csipkerózsika-álmából!A vonzó neglizsét persze ráteríthetjük a vállára, de a mosásra váró (vagy bizonytalan sorsú) ruhákat ne itt tartsuk. Aprócska hálószobák tulajdonosai csak álmodni mernek efféle darabról, akinek van elég tere hozzá, becsülje meg! Amennyiben mégsem tudjuk levetkőzni (!) rossz szokásunkat, és rendre a hálóban halmozódnak a ruhák, jó megoldás lehet: 

- a mostanában különösen trendi nyitott gardrób: bár szem előtt vannak a mosás előtt egy felvevésre még alkalmas darabok, sokkal rendezettebb a látvány

- kisebb helyigényű, filigrán ruhaállvány is megvendégelheti forgalomban lévő hálóruháinkat; alul rendszerint polccal is rendelkezik a házicipők, pihe-puha papucsok számára  

- másnapi öltözékünket bátran bízhatjuk a gyakran feledésbe merülő szobainasra: nemcsak komoly, de egészen megmosolyogtató darabok is léteznek 

- formatervezett fali akasztót is választhatunk – a napjainkban újra népszerű, változatos méretű, színes, kerek példányok kedvesek és játékosak

 - izgalmas és praktikus lehet egy dekorlétra is, amelyre a ruhákon kívül plédeket, sőt hangulatvilágítást is helyezhetünk. 

Az ágytakarónak, ágysálnak és a lefekvés előtt neadj’Isten a padlóra lesepert díszpárnáknak is legyen helyük – rendszeresítsünk nekik a háló stílusához, színvilágához illő terebélyes kosarakat, tárolópuffot, padot, sőt: ezek a dekoratív kiegészítők a pihenőfotelben is éjszakázhatnak, hiszen a ruhakupaccal ellentétben esztétikusak. Ha előszeretettel olvasunk esténként magazinokat, jól jöhet egy szép formájú újságtartó is – csak szortírozzuk ki időnként a tartalmát. Ne feledkezzünk meg magáról az ágyról sem! Tekintsük át ágynemű-arzenálunkat: a viseltesebbeket adományozzuk állatmenhelyeknek, a nem kedvünkre való, ezért használaton kívüli szetteket ajánljuk fel szociális intézmények számára!

Szavazzunk meg magunknak egy új, minőségi garnitúrát (összhangban a hálószoba textíliáival), a frissen bevetett ágyon rendezzünk el néhány díszpárnát (például két négyzet alakút és egy hosszúkás, henger formájút), hogy szállodai kényelem fogadjon bennünket egy fárasztó nap után. Matracunkat, ha nem olcsó, ritkán kell cserélni, de érdemes évszakonként megforgatni, hogy meggyőződjünk állapotáról. Reggel-este szellőztessünk, hogy még frissebb legyen a pihenőzóna levegője – álmunk pedig zavartalan. A mély alvás stimulálható meleg, andalító otthon-illatokkal, a gyógynövények jótékony hatásait üvegcsébe záró párnapermetekkel is.

Az ellazulást segítő fények sem hiányozhatnak: a háló finom, rétegezett világításához alacsony hangulatfények, sejtelmes padlólámpák, romantikus atmoszférát teremtő lanternák, hordozható, USB-s LED lámpák járulhatnak hozzá. Próbáljunk ki különféle fényforrásokat, akár a másik helyiségből ideiglenesen átköltöztetve egyet-egyet, s ha valamelyik beválik, tartsuk ott! (A jól berendezett lakás egyik ismérve az, hogy az egyes mobíliák, kiegészítők nemcsak egy adott, de bármely helyiségben megállják a helyüket!) Mielőtt dolgunk végeztével ledőlnénk, figyeljük meg, kényelmes-e kilépni papucsunkból: apró luxus az igazán puha, talpat simogató szőnyeg vagy ágyelő – ha nincs, szerezzünk be egyet, ennyi kényeztetés mindenkinek jár! 

Vissza
EN